O davada ilginç tesadüf

Güncelleme Tarihi:

O davada ilginç tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 06:58

KÖŞE yazıları ve tutuklu polis müdürleriyle yaptığı telefon görüşmeleri delil gösterilerek tutuklanan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı’nın avukatı, tutuklama kararını veren hâkim Durmuş Karaçalı ile Avcı arasında husumet olduğunu öne sürerek kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Eski savcı, köşe yazarı avukat Gültekin Avcı, 23 Mart’ta Bugün gazetesinde yayınlanan ‘Bana liste veriyorlar’ başlıklı yazısı nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı’nda görev yapan 6 sulh ceza hâkimiyle mahkemelik oldu. Avcı, hakkında ‘hakaret’ suçundan İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın mağdurları arasında, tutuklama kararını veren İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hâkimi Durmuş Karaçalı da yer aldı. Avcı, 6 sulh ceza hâkimine hakaret ettiği gerekçesiyle 22 Aralık’ta hâkim karşısına çıkacak. 18 Eylül’de gözaltına alınan Avcı, sevk edildiği İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hâkimi Durmuş Karaçalı tarafından ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ ve ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi ve askeri casusluk için temin etme’ suçlarından tutuklandı. Gültekin Avcı’nın avukatı Fikret Duran, Karaçalı ile Avcı arasında husumet bulunduğuna dikkat çekerek tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu savundu: “Biz, sorgudan önce söz alıp bu davadan bahsedip bu şartlarda sorguyu yapamayacağı, davadan çekilmesi gerektiği, çekilmez ise reddi hâkim talebimizin olduğunu beyan etmemize rağmen hâkim, talebimizi kanuna aykırı bir şekilde kendisi reddederek sorguyu kendisi yaparak Gültekin Bey’i tutukladı.” Duran, hâkim Karaçalı hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, ayrıca tazminat davası açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Tahşiye kumpası’na Ergenekon uyarısı

PARALEL Devlet Yapılanması’nın 2009’da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

İddianamede, örgütün, tüm eylem ve işlemlerinin aynı dosya üzerinden yürütülmesinin, daha önceki Ergenekon yargılamalarında olduğu gibi karışıklığa ve belirsizliğe yol açabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!