O dava zaman aşımına uğruyor

Güncelleme Tarihi:

O dava zaman aşımına uğruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 00:20

Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkında İsveç'te cinsel taciz suçlamasıyla açılan üç ayrı davanın bir hafta içerisinde zaman aşımına uğrayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberinde, İsveç'te, taciz suçlamasıyla açılan 3 ayrı davanın Assange'ın ifadesinin aradan geçen 5 yıl içerisinde alınamaması nedeniyle 13, 14 ve 18 Ağustos'ta zaman aşımına uğrayacağı belirtildi.

İsveç savcılarının, Assange'ın ifadesini İngiltere'nin başkenti Londra'da almayı teklif ettiği ancak Ekvador hükümetinin bu talebe olumlu yanıt vermediği ifade edildi.

Assange hakkında taciz suçlamasında bulunan İsveçli bayanın avukatı Claes Borgström, davanın zaman aşımına uğrayacak olmasından dolayı mükellefinin biraz hayal kırıklığına uğradığını ancak 5 senelik zaman zarfında çok yıprandığı için de bir yandan da davanın düşmesinden dolayı rahatladığını ifade etti.

İsveç'te cinsel taciz suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan ve hakkındaki suçlamaları reddeden Julian Assange, İsveç'e iade edilmesi halinde ABD'ye gönderilmekten endişe ettiği için 19 Haziran 2012'de Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

İngiltere hakkında İsveç'e iade kararı bulunan Assange'ın Ekvador Büyükelçiliği'nden çıkarak başka bir ülkeye gitmesine izin vermiyor. Ekvador, Julian Assange'a siyasi sığınma hakkı vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!