O cinayeti siyasete malzeme etmeyin

Güncelleme Tarihi:

O cinayeti siyasete malzeme etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:34

Almanya’nın Freiburg kentinde tıp öğrencisi 19 yaşındaki Maria L., geçen ekim ayında tecavüz edildikten sonra öldürüldü, cesedi Dreisam Nehri’ne atıldı. Mültecilere yardım faaliyetlerine de katılan Maria L.’nin katil zanlısı olarak geçen yıl Almanya’ya gelen 17 yaşındaki Afgan mülteci gözaltına alındı. Bunu fırsat bilen aşırı sağcılar, halkı mültecilere karşı kışkırtırken, liderler, mültecilerin zan altında bırakıldığı uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

SAĞ popülist parti AfD’nin Baden Württemberg Eyaleti grup başkanı Jörg Meuthen, “Biz kontrolsüz göçe karşı uyardığımızda, popülizmle suçlandık” dedi. Meuthen, DNA izlerinin etnisiteye göre yapılmamasını da skandal olarak niteledi. AfD, Başbakan Merkel ve koalisyon ortağı SPD lideri Gabriel’i cinayetten sorumlu tuttu. Aşırı sağ, Afgan gencin zanlı olarak gözaltına alındığını ARD ve ZDF kanalları haber olarak vermedi diye ‘yalancı medya’ sloganına yeniden sarıldı.

GABRIEL: ONLARDAN ÖNCE DE VARDI

Aşırı sağcıların olayı kışkırtması üzerine SPD lideri Sigmar Gabriel, “Eğer 17 yaşındaki gencin suçlu olduğu kesinlik kazanırsa, biz bu iğrenç olayın kışkırtmalara ve komplo teorileri için kullanılmasına izin vermeyiz” dedi. Almanya’da doğan insanlar gibi mültecilerin de iğrenç suçlar işleyebileceğine dikkati çeken Gabriel, “Bu tür iğrenç şiddet olayları Afganistan ve Suriye’den daha mülteciler gelmeden önce de yaşanıyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

POLİS SENDİKASI BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Polis Sendikası Başkanı Wendt, “Kurbanın ailesi yas tutarken, hoş geldin kültürünün temsilcileri susuyor” dedi. Wendt’e SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner tepki gösterdi. Stegner, Wendt’in açıklamalarını eleştirdi ve bunun mültecileri genel olarak zan altında bıraktığını söyledi.

YERLİLER DE YABANCILAR DA YAPIYOR

CDU Başkan Yardımcısı Julia Klöckner, “Bu tür korkunç suçları maalesef yerliler de yabancılar da işliyor. Bu yeni bir durum değil” dedi. CDU iç politika sözcüsü Stephan Mayer de, göçmen ve mültecilerin genel olarak suçlu gibi gösterilmesine karşı uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!