O caddenin adı resmen değişti

Güncelleme Tarihi:

O caddenin adı resmen değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 17:55

Ankara’da ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmen ‘Zeytin Dalı’ Caddesi oldu. Meclis, Ankara’nın çeşitli ilçelerinde bulunan ‘Gülen’ isimli 7 cadde ve sokağa da ‘Vatan, diriliş, bayrak, kayı ve hilal’ gibi isimlerin verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

O caddenin adı resmen değişti
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısının son oturumunu bu akşam gerçekleştirdi. 

Meclis, Ankara Çankaya’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’nin bulunduğu Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adının ‘Zeytin Dalı’ Caddesi olarak değiştirilmesini tüm partilerin ve bağımsız Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul etti. 

Kararın ardından belediyeye bağlı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri yeni adres tabelalarını caddeye takacak. Artık resmi yazışmalarda da caddenin adı ‘Zeytin Dalı’ olarak kullanılacak. 

GÜLEN İSİMLİ CADDE VE SOKAKLAR DEĞİŞTİ

 Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan bir kararla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşısı Fethullah Gülen’in ismini çağrıştırması nedeniyle Başkent’te ‘Gülen’ isimli 7 cadde ve sokağa ‘Vatan, diriliş, bayrak, kayı ve hilal gibi farklı isimler verildi.

Haberin Devamı

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği’nin bulunduğu 613. sokağın ismini “Fahreddin Paşa Sokağı” olarak değiştirmişti.

İŞTE ADI DEĞİŞEN 7 CADDE VE SOKAK

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan kararla Gülen adını taşıyan 7 sokak ve caddenin yeni adları şöyle oldu: 

Çubuk Esenboğa Merkez Mahallesi’ndeki sokağa Vatan,

Elmadağ Yenimahalle’deki sokağa Hilal, 

Kahramankazan Kayı Mahallesi’ndeki sokağa Alsancak, 

Keçiören Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki sokağa Anayurt, 

Keçiören Karşıyaka Mahallesi’ndeki caddeye Kayı, 

Pursaklar Sirkeli Yeşilova Mahallesi’ndeki sokağa Diriliş,

Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sokağa Bayrak ismi verildi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!