O biraz havalı bir genç

Güzin Abla
Haberin Devamı

Suadiye'den Sevmek Günah mı?

SEVGİLİ Ablacığım, bir genci ilk gördüğüm günden beri, deliler gibi seviyorum. Çok havalı, biraz burnu büyük ve sosyetik.

Aynı ilkokulda okuduk, aynı semtte oturuyoruz. Ailem mütevazı koşullarda yaşar, o lüks içinde yaşıyor. Otomobili, cebinde parası var. Birbirinden güzel kızlarla gezer, tozar. Bir süre önce mektup yazıp onu çocukluktan beri sevdiğimi, neden beni hiç umursamadığını sordum. Karşılaşınca yanıma geldi. Bir partiye davet etti, gittik. Ortama çok yabancı kaldım. Kızlar çok rahat, erkekler alaycıydı.

Sonra beni aramadı, karşılaşmak bile istemedi. Unutmak için çok uğraştım ama olmuyor. Birlikte olduğu kızlara zarar bile verebilirim.

KIZIM, çok yanlış yoldasın. Her şeyden önce bu takıntıdan, yani onunla evliliği düşünmekten, vaz geçmelisin. Bu işler zorla olmaz. Olsa da iyi olmaz. Bunca yıllık dert ablalığı hayatımda, hatalı ve dengesiz evliliklerin mutsuzluğuna o kadar çok şahit oldum ki, bunun yanlış olduğunu sana anlatmalıyım.

Dost acı söyler kızım, sana ne yazık ki umut veremeyeceğim. Sanırım bu genç, şu ya da bu nedenle senden hoşlanmamış olabilir. Onunla aynı ilkokulda okumuş, aynı muhitte yaşamış olabilirsiniz. Ama belki aranızdaki yaşam farklılığı ya da aile düzeyi aykırılığı nedeniyle sana ilgi duymamış olabilir. Onu sevmen, onun da mutlaka seni sevmesini zorunlu kılmaz. Bu bir gönül meselesidir.

Sen dünyanın en güzel kızı olursun. Ama o yine sende aradıklarını bulamaz. Aranızda elektriklenme olmaz. Bu senin de başına gelebilir. Çok yakışıklı bir gençle karşılaşırsın ama ona hiç bir çekilme duymazsın.

O belli ki biraz şımarık bir genç. Zengin olduğu için çevresi kızlarla dolu üstelik de. Ama mektubunu, ’’Kız arkadaşlarına zarar verebilirim’’ diye noktalaman beni çok şaşırttı.

Bunu sana yakıştıramadım. Yaşını yazmamışsın ama sanırım henüz çok gençsin. Ve bu yanlış duygu ve düşüncelerden umarım çok kısa zamanda kurtulacaksın.

Hayatta sana çok daha uygun olabilecek, sevebileceğin, hoşlanabileceğin o kadar çok insan var ki, kızım, yeter ki böyle olmayacak bir sevgi uğruna kapılarını dünyaya kapatma.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları