O bir dişi Robocop

Güncelleme Tarihi:

O bir dişi Robocop
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 23:57

Önceki gün Ankara’da oynanan Süper Kupa maçında 35 sayı alan Fenerbahçe’nin Güney Kore’li yıldızı Kim adeta tek başına takım gibi

Haberin Devamı

TÜM otoritelerin ‘O dünyanın en iyi voleybolcusu’ yorumunda birleştiği Fenerbahçe’nin Güney Koreli yıldız oyuncusu Kim, altığı sayılarla adeta tek başına bir takım gibi. Son oynanan Süper Kupa finalinde tek başına tam 35 sayı üreten Kim, aldığı sayılar kadar takımı ateşleyen kişiliğiyle de taraftarların sevgilisi.

AZERBAYCAN TAKIMLARI DAHA ÇOK VERDİ AMA GİTMEDİ

2011 yılında Fenerbahçe’nin büyük fedakarlıklarla transfer ettiği Kim, gösterdiği üstün performansla tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Geçtiğimiz sözleşmesi bittiği için gerek Türkiye’de gerek dünyada birçok üst düzey takımın peşinden koştuğu Kim’e Azerbaycan’ın voleybola büyük yatırımlar yapan ünlü takımları Rabita Bakü ve Azeryol Bakü Fenerbahçe’nin önerdiği rakamdan daha fazla para önermişti. Menajerleri bu astronomik teklifleri hemen kabul etmiş, ancak Kim menajerleriyle ters düşme pahasına bu teklifleri kabul etmeyip Fenerbahçe’de daha düşük ücretle de olsa oynamayı tercih etmişti.

Haberin Devamı

TARAFTARLARIN SEVGİLİSİ

Fenerbahçe’de halen 1 milyon 200 bin Euro alan ve Türkiye’nin en çok kazanan voleybolcusu unvanını elinde bulunduran Kim, aynı zamanda sarı lacivertli taraftarların da gözbebeği. Güney Koreli yıldız oyuncunun kullandığı tüm servislerde salon ‘Kim, Kim, Kim’ tezahüratlarıyla inliyor. Kariyerinin en büyük başarısı olan Avrupa Şampiyonluğu’na Fenerbahçe forması ile ulaşan Kim, Alex’ten sonra taraftarların en çok sevdiği 10 numaralı oyuncu olarak ayrı bir yere sahip.

ADETA TEK BAŞINA SÜPER KUPAYI ALDI

Önceki gün Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan Süper Kupa maçında harikalar yaratan Kim, 35 sayı üreterek rakibi VakıfBank’ı adeta tek başına devirdi. Smaçları, servisten kazandırdığı sayıları ve bloktaki başarısıyla parmak ısırtan Kim, turnuvayı izleyen gazeteciler, voleybol yorumcuları, federasyon yetkililerinin tüm oylarını alarak ittifakla en başarılı oyuncusu unvanını kazandı.

SAYI KRALİÇESİ ADETA UÇUYOR

27 yaşındaki Kim, sıçradığında 3.15 santim yükseğe ulaşıyor ve öldürücü smaçlar vuruyor. 1.92 boyunda 73 kilo ağırlığındaki yıldız voleybolcu, bu yıl oynadığı 17 lig maçında tek başına toplam 331 sayı üreterek Fenerbahçe’nin şampiyonluğun belirleneceği 4’lü finallere gitmesinde de en büyük rolü üstlenen oyuncu oldu. Smaçları kadar servisleri de çok başarılı olan Kim’in bu yıl lig maçlarında servisten toplam 54 sayı aldı. Direk rakip alana sayı olarak düşen bu servis atışları, toplam set sayısına vurulduğunda, ortalama her sette sadece servis atışından bir sayı kazandığı gibi çarpıcı bir sonuç ortaya çıkmakta.

Haberin Devamı

TÜRKÇE ÖĞRENDİ ARKADAŞLARINI TÜRKÇE MOTİVE EDİYOR

Türkiye’de 4. yılını geride bırakan Kim, bu süre içinde Türkçeyi de öğrenmek için büyük bir çaba harcadı. Maçta arkadaşlarını ‘Haydi kızlar’ diye motive ettiği dikkat çeken Güney Kore’li yıldızın maçlarda hırslanıp zaman zaman Türkçe küfür ettiği de dikkatlerden kaçmıyor. Yaptığı şakalarla da takım arkadaşları, taraftarlar ve gazeteciler tarafından da çok sevilen Kim her gördüğü kişiye ‘merhaba’, ‘nasılsın’ diyerek Uzak Doğu insanının sıcak kanlı yaklaşımını da sergiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!