O aracın sahibi arkadaşını suçladı

Güncelleme Tarihi:

O aracın sahibi arkadaşını suçladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 11:14

Başkent Berlin polisini alarma geçiren otobüs şeridine park edilen aracın sahibi özür diledi. Suçu arkadaşının üzerine attı.

Haberin Devamı

 

DÜN, ABD eski Başkanı John F. Kennedy’nin yüzüncü doğum günü kutlamalarının yapılmasına iki saat kala polise gelen bir ihbar kentti alarma geçirdi. İhbar, yanlış yere park edilen araç içindi. Ancak polisler otobüs şeridine park edilen aracın yanına geldiğinde bagajından sarkan bir kablo gördü. Arabanın içinde de benzin bidonunu fark eden polis, patlayıcı şüphesiyle alarma geçti. Bölge boşaltıldı. Geniş güvenlik önlemleri alındı.

O aracın sahibi arkadaşını suçladı

ROBOT KULLANILDI

Çalıntı plakalı aracın her an havaya uçabileceği ihtimaline karşı bomba imha uzmanı ekipler araca yaklaşmadı. Bunun yerine robot kullanıldı. Robot önce arabanın camını kırdı. Robottaki kamera vasıtasıyla uzmanlar bagajdaki kablo ile benzin bidonunun bir biriyle bağlantılı olmadığını gördü. Yaklaşık iki saat süren operasyondan sonra araçta patlayıcı bulunmadığı anlaşıldı. Tüm bunlar yaşanırken aracın sahibi geldi. Polonyalı Adrian F. adındaki şüpheli gözaltına alındı. Araç da polis otoparkına çekildi.

Haberin Devamı

OPERASYON MASRAFINI ÖDEYECEK Mİ?

Polis sorgusundan sonra serbest bırakılan Adrian F., “Arabayı geçen hafta perşembe günü satın aldım. Arkadaşım ödünç aldı. Araba beş gün boyunca geçici plaka ile trafiğe çıktı. Ancak arkadaşım arabaya benim daha önce sattığım bir başka arabanın plakasını takmış. Arabayı da gece otobüs şeridine park etmiş. Ben de çok kızgınım. Terör şüphelisi olarak beni sorguladılar. Olanlardan dolayı özür diledim” dedi.
Adrian F. hakkında sahte plaka kullanmaktan soruşturma açıldı. Savcılığın operasyon için harcanan masrafı da şüpheliye yükleyip yüklemeyeceği soruşturma tamamlanınca anlaşılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!