O akşam Berlin’deki yemekte ne konuştular

Güncelleme Tarihi:

O akşam Berlin’deki yemekte ne konuştular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 14:15

Berlin’de Noel Pazarı’na TIR’la terör saldırısını Anis Amri tek başına mı planladı? Saldırıdan bir gün önce birlikte akşam yemeği yediği Bilal A. neler biliyor?

Haberin Devamı

BERLİN’de 12 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı vahşi terör saldırısında Tunuslu terörist Anis Amri’nin bağlantıları araştırılıyor. Federal Savcılık’ın araştırmasına göre Anis Amri, saldırıdan bir gün önce memleketlisi Bilal A. ile birlikte Berlin’de bir lokantada akşam yemeği yedi ve uzun uzun sohbet etti. Anis Amri ertesi akşam TIR’la Noel Pazarı’na girerek 12 kişiyi katletti. Bilal A. saldırı planından haberdar mıydı, saldırıyı birlikte mi planladılar? Federal Savcılık Bilal A.’nın saldırıya katıldığı şüphesi taşıyor. Ancak savcılığın elindeki deliller yetersiz. Anis Amri ile Bilal A.’nın temmuz 2015’te İtalya’dan Almanya’ya birlikte geldikleri şüphesi de var. Federal Savcılığın elindeki belgelere göre ikisi en geç eylül 2015’ten beri birbirini tanıyor ve devamlı bağlantıdaydılar.

Haberin Devamı

YEMEKTE NE KONUŞTULAR

Anis Amri gibi Bilal A.’nın İslamcı çevrelerle bağlantısı çok daha önceden Alman polisinin dikkatini çekiyor. Leipzig ve Berlin kentlerinde kalan Bilal A. başka mültecilere Suriye’ye geri dönmek, patlayıcı madde tedarik etmek istediğinden bahsediyor. Saldırı öncesi yemekte buluşan iki arkadaşın neler konuştuğu henüz bilinmiyor. Ancak Berlin saldırısının ardından Alman polisi Bilal A.’yı tehlikeliler listesine almış bulunuyor. Berlin’de terör saldırısına katıldığı şüphesiyle gözaltına alınan Bilal A. şimdilik, sosyal yardımlarda dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!