O ajanla mangal partisini hatırlamadı

Güncelleme Tarihi:

O ajanla mangal partisini hatırlamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 16:18

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, eyalet meclisinin NSU Araştırma Komisyonu’nun, NSU terör çetesinin 9’uncu kurbanı Halit Yozgat (21) cinayetiyle ilgili sorularına yanıt verdi.

Haberin Devamı

HALİT Yozgat’ın NSU terör çetesi üyelerince öldürüldüğü tarihte Hessen İçişleri Bakanı olan Volker Bouffier, kendisine yönelik cinayetin soruşturulmasını engellediği yönündeki suçlamaları reddetti. Bouffier iddiaları “Saçma” olarak nitelendirdi.

O ajanla mangal partisini hatırlamadı
NSU terör çetesi üyeleri, 6 Nisan 2006 tarihinde Halit Yozgat’ı kendisine ait internet kafede katletmişlerdi. Kassel’de NSU cinayetine kurban giden Halit Yozgat, çetinin son Türk kurbanı olmuştu. Hessen Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı ajanı Andreas Temme’nin Yozgat’ın öldürüldüğü sırada internet kafede olduğu halde cinayetle ilgili polise ve çalıştığı istihbarata bilgi vermemişti. Temme, daha sonra cinayeti görmediğini ve silah sesi duymadığını iddia etmişti. Komisyon üyelerinin sorularını cevaplandıran Hessen Başbakanı Volker Bouffier, Temme ile mangal partisinde birlikte olduklarına yönelik soruya “Hatırlamıyorum’ cevabını verdi.

Haberin Devamı

SORGULAMA İÇİN İZİN VERMEMİŞTİ
Başbakan, politikacı olarak birçok mangal partisine katıldığını ancak Temme ile aynı mangal partisine katılıp katılmadığıyla ilgili bir bilgiyi hatırlamadığını söyledi. Bouffier, polislerin cinayetle ilgili Temme’yi sorgulamalarına da izin vermemişti. Bu konunun hatırlatılması üzerine Bouffier, izin vermemesine gerekçe olarak Hessen’in kuzey bölgesinde radikal İslamcıları takip eden istihbaratçıların çalışmalarının olumsuz etkileneceğini düşündüğünü gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!