O acı artık çok ağır geliyor

Güncelleme Tarihi:

O acı artık çok ağır geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 11:30

Almanya’nın Solingen kentinde ırkçı gençlerin kundakladığı Genç Ailesi’ne ait evde üçü çocuk beş Türk’ün katledildiği vahşetin üzerinden 22 yıl geçti. Katliamda ölenler için bugün anma töreni düzenlenecek.

Haberin Devamı

Faciada kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybeden Mevlüde Genç, acıların paylaştıkça azaldığını ancak kendi acılarının hiçbir zaman dinmediğini söyledi. Türkiye ve Almanya’nın her zaman acılarını paylaştığını dile getiren Genç, “Önceden gençtim, acının altından kalkabiliyordum ama şimdi kalkamıyorum” dedi.

O acı artık çok ağır geliyor


“Benim bu ülkede 3-4 milyon evladım, kardeşim çalışıyor” diyerek birlik ve beraberlik mesajı veren Genç, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz bu ülkenin bir parçasıyız, buradan kopamayız. Onun için her zaman konuşmamıza dikkat etmemiz lazım, ileriye doğru bakmamız lazım, büyük olarak gençlerimizi burada her zaman için korumamız lazım, her zaman için gençlerimize sahip çıkmamız lazım. İnşallah gençlerimiz, çocuklarımız bu ülkede iyi işlerde çalışırlar, işlerinin ve aşlarının sahibi olurlar.”

O acı artık çok ağır geliyor


“Gençlerimizin her birinin bir iş sahibi, bir meslek sahibi olduğunu görünce çok memnun oluyorum, çok mutlu oluyorum. Avukat, savcı, hakim olmuşlar, kaç firma kurmuşlar. Bizler bir şey sahibi olamadık ama evlatlarımız oldu, bu ülkenin parçası olduk. Bu gençlerimizin, firmalarımızın ismini duyunca çok mutlu oluyorum, onlara çok güveniyorum.”

Mevlüde Genç’in eşi Durmuş Genç de bugün yapılacak anma törenine herkesi davet etti. Törene, Solingen kentinin bağlı bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti hükümetinden ve kent yönetiminden de katılım olacak.

KUNDAKÇILAR ŞİMDİ SERBEST

Solingen’de 29 Mayıs 1993’de Genç Ailesi’nin Untere Werner Caddesi’ndeki evleri kundaklanmıştı. Saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüst
O acı artık çok ağır geliyor
an Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) yanarak can vermişti. Olaydan sonra yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakılmıştı.

YABANCIYA NEFRETİN SİMGESİ HALİNE GELDİ

Facianın yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Federal Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Solingen’in, her zaman yabancılara karşı şiddet ve nefretin simgesi olarak hatırlanacağını söyledi.

Özoğuz, “İki Almanya’nın birleşmesine kadar Almanya’nın tüm göçmenlere karşı bir savunma tutumu yaygındı. Ancak durum bir hayli değişti. Şu anda çatışma bölgelerinden gelen mültecilere yardım etmek için son zamanlarda ilgi var. Ama yine de ırkçılık, antisemitizm veya aşırı sağcılarla maalesef defalarca karşılaşıyoruz. Bunlara karşı kararlı bir şekilde durmalıyız ki bu sayede ülkemizde farklı kökenden insanlar korkusuzca yaşayabilsinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!