'O 6 hakemi ömrümün sonuna kadar takip edeceğim'

Güncelleme Tarihi:

O 6 hakemi ömrümün sonuna kadar takip edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 15:34

Beşiktaş Başkanı Orman, Craig Thomson ve ekibinin takip edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, 6-0 kaybettikleri Dinamo Kiev maçını yöneten İskoç hakem Craig Thomson ve ekibini UEFA’ya şikâyet edeceğini söyledi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Adaletin önemi’ konulu söyleşiye katılan Orman, hakim, savcı ve mahkeme çalışanlarının sorularını yanıtladı.

O 6 hakemi ömrümün sonuna kadar takip edeceğim

Son oynadıkları maçta adaletin öneminin herkes için çarpıcı bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Orman, “Eşit şartlarda mücadele etseydik daha moralli olacaktık ama öyle bir şans bulamadık. Hakemin niyetini ve adalet dağıtma sistemini doğrudan anlıyoruz. Faul olmayan pozisyonda penaltı verip, üzerine de kırmızı verince maçı baştan bitirdi.

Haberin Devamı

‘KIYIM YAPIYORLAR’
UEFA’YA şikâyette bulunacağım. Dinamo Kiev maçını yöneten 6 hakemi ömürlerinin sonuna kadar takip ederim. Onlar bu işlerin kolay olduğunu zannediyorlar. Beşiktaş’ı biçmeye geldiler. Her şeyi de hakeme bağlamamak lazım. Hem kulüp hem de ülke olarak yapmamız gerekenler var. Şikâyet bir şeyi çözmüyor. UEFA gibi kurumlarda ve çeşitli komitelerinde Türkiye’yi temsil edecek arkadaşları bulundurmamız lazım. Sadece Beşiktaş değil, senelerdir diğer takımlarda da görüyoruz, büyük bir kıyımla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

‘TÜRK HAKEMLERİ ÖVMEMİZ GEREK’
İSKOÇ hakemlerin yönetimini gördükten sonra Türk hakemlerin övülmesi gerektiğini dile getiren Orman, “Türk hakemliğinin yerden yere vurulamayacak bir durumda olduğunu görmemiz lazım. Çok bağıranlara bakmayın. Eski devirler geçti. Hakemler adil olarak işlerini sahada yapıyorlar. Hata yapacaklar ama kasıtlı olarak D.Kiev maçındaki gibi bir katliamı Türkiye’de görmüyoruz” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!