NYT'den Merkel'e Erdoğan eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

NYTden Merkele Erdoğan eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 01:00

New York Times gazetesi, dün başyazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır hakaretler içeren bir şiir okuduğu için Alman komedyen Jan Böhmermann’a soruşturulma açılmasına onay veren Almanya Başbakanı Angela Merkel’i sert şekilde eleştirdi.

Haberin Devamı

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya’dan, komedyen Böhmermann’a dava açmasını talep ettiğinde Angela Merkel’in karşı karşıya kaldığı durumu ‘insan kaçıran birinin yol açtığı ikileme’ benzetti. New York Times, “Fidyeyi ödemek problemi hemen çözer ama tehlikeli bir emsal teşkil eder” diye yazdı.

Erdoğan’ın sadece komedyene dava açılmasını istemekle kalmadığını aynı zamanda Alman hükümetinin liderinden, kendisini alaya almanın yanlış olduğunu söylemesini de talep ettiğini öne süren gazete, “Türk Adalet Bakanı’na göre mizah Erdoğan’a gülünecek bir mevzu değil” ifadelerini kullandı.

Haberde Erdoğan’a hakaretten açılan bin 845 dava olduğu da belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya lideri Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’le karşılaştırıldığı başyazının son bölümünde “Sayın Merkel, çok sayıda mülteciyi Almanya’ya alma isteği gösterdiği için haklı olarak övüldü. Türkiye olmadan çözüm olmayacağı için krizin çözümünde Türkiye’nin yardımını aramakta haklı. Ama Sayın Erdoğan’a Batılı özgürlüklerin masada (müzakerelerde) olmadığını açıkça belirtmeliydi” ifadeleri kullanıldı. 

BAKMADAN GEÇME!