Gündem Haberleri

    NY Times'dan Boğaziçi'nde balık rehberi

    Hürriyet Haber
    14.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Ünlü Amerikan gazetesi, Boğaziçi'nin balık lokantalarını deniz ürünlerinin Kabe'si olarak değerlendirdi.

    ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, bu yıl Türkiye’ye gelmesi beklenen 440 binin üzerindeki Amerikalı turiste, Boğaz’daki ünlü balık lokantalarını tanıtan bir yazı yayımladı.

    Gazetenin pazar ekinde yer alan, fotoğraflarla süslü uzun yazıda, ‘‘İstanbul’un deniz ürünlerinin Kabesi’’ olduğu vurgulandıktan sonra, ‘‘zor beğenen müşterilerin Boğaz lokantalarında balığın en tazesini ve servisin en mükemmelini buldukları’’ kaydedildi. Florence Fabricant imzasıyla yayımlanan yazıda, palamut, levrek, lüfer gibi mevsim balıklarının nefis lezzeti, mezelerin çeşitliliği, salataların tazeliği övücü cümlelerle yansıtıldı.

    Boğaz lokantalarındaki bazı uygulamaların esprili bir dille anlatıldığı yazıda, bu lokantalarda mönü bulunmadığı ve yemeklerin getirilen tepsilerdeki çeşitlerden seçildiği, bahşişin kredi kartıyla değil mutlaka nakit olarak ödenmesi gerektiği, müşterilerin felaket şekilde sigara içtikleri belirtildi. Karaköy rıhtımında yaklaşık bir dolara satılan balık-ekmeğin de yoksullar ve acelesi olanlar için iyi bir fırsat olduğuna değinen gazete, midye tavanın nefasetini anlata anlata bitiremedi.

    New York Times’ın yazısında tanıtılan lokantaların adresleri ve telefon numaraları da verildi.

    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı