Nvidia Geforce kart sahipleri dikkat! Bu güncellemeyi hemen indirin!

Güncelleme Tarihi:

Nvidia Geforce kart sahipleri dikkat Bu güncellemeyi hemen indirin
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 09:40

Nvidia dün akşam yayınladığı yeni bir güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Nvidia Geforce güncellemesi beraberine neler getiriyor? Bu arada Nvidia'nın tanıttığı kredi kartı boyutundaki Jetson TX2 geleceğin yapay zekalı beyinlerine geliyor!

Haberin Devamı

Nvidia dün akşam saatlerinde yeni bir güncelleme yayınladı. Ekran kartlarında performans skalasını yeni piyasaya çıkardığı GTX 1080 Ti ile arşa çıkaran NVIDIA, yayımladığı yeni sürücü güncellemesiyle de DirectX 12 performansında büyük artış sağlıyor. Windows 10 üzerinde çalıştırılan DX12 destekli oyunlar, sürücü güncellemesiyle birlikte %16'dan fazla performans artışı gösterecek.

Bu oyunların arasında en büyük performans artışı Rise of the Tomb Raider'da görülüyor. Oyunun FPS'sinde gözle görülür %33'lük bir artış söz konusu. Hitman da yeni güncellemeden nasibini çok iyi almış durumda. Onda da %23'lük bir performans artışı gözlemleniyor. Bu performans artışlarını %10 ile Gears of War 4, %9 artışla Ashes of the Singularity ve %4 ile Tom Clancy’s The Division takip ediyor.

Haberin Devamı

Yeni güncellemenin en çarpıcı yanı şüphesiz bu performans artışı. Ancak oyun oynarken ekran görüntüsü almayı sevenler için Nvidia Ansel desteği yeni bir Tom Clancy oyunu için daha sunuluyor: Ghost Recon Wildlands.

Ansel

Ansel, gelişmiş bir ekran yakalama yazılımı. Oyundan ekran görüntüsü almak istediğiniz anı donduruyor ve o an içerisinde üç boyutlu bir şekilde dolaşabilmenizi sağlıyor. Bu sayede istediğiniz açıdan bir görüntü elde edebiliyorsunuz. İsterseniz görüntüye sol taraftaki panelden iyileştirmeler de uygulayabiliyorsunuz.

Eğer bir sanal gerçeklik kitiniz varsa, Ansel ile 360 derecelik panoramik görüntüler de elde edebiliyorsunuz. Şu anda Ansel'in desteklendiği oyunlar ise şöyle: Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst, Watch Dogs 2, The Witcher 3: Wild Hunt ve The Witness. Bu liste büyümeye devam edecek ve çok büyük ihtimalle gelecek haftalarda piyasaya sürülecek olan yeni Mass Effect: Andromeda için de bu destek sunulacak.

NVIDIA'dan Kredi Kartı Boyutunda Jetson TX2

Özellikle bir alanda sivrilmiş olan teknoloji markalarının aslında farklı farklı işlerle de uğraştığı açık. Bu teknoloji şirketlerinden biri de NVIDIA. Özellikle ekran kartlarıyla sevdiğimiz NVIDIA, öte yandan otomotiv teknolojilerine ve makine diline de özel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de henüz tanıttığı Jetson TX2.

Nvidia Geforce kart sahipleri dikkat Bu güncellemeyi hemen indirin

Haberin Devamı

Jetson TX2, kredi kartı boyutlarında bir kart. NVIDIA, Jetson TX2'yi kompakt boyutlarıyla birlikte özellikle yapay zeka kontrolünde, robotlarda ve insansız hava araçlarında kullanmak istiyor. Yalnızca 50 x 87 mm boyutlarında olan TX2, hafif yapısıyla da cihazlar üzerine ek yük yüklemiyor.

Jetson TX2, aslında NVIDIA'nın bu alandaki ilk çalışması değil. Jetson TX1 ve TK1 çiplerinden tasarlanan Jetson TX2, selef modellere kıyasla iki kat yüksek performans sunuyor ve enerji verimliliğini de beraberinde getiriyor. 7.5W'tan az enerji tüketen TX2, NVIDIA'nın 256 çekirdekli Pascal tabanlı GPU'suna sahip. TX1'de Maxwell tabanlı GPU kullanılıyordu. Bellek kapasitesi ise 4GB LPDDR4 ile 8GB LPDDR4 arasında değişiyor. 32GB eMMC yerleşik depolama alanı sunan kart, 4K video desteğini de getiriyor. Öte ki bu kart ile 4K videoları 60 karede oynatmak mümkün.

Haberin Devamı

NVIDIA Jetson TX2, bu yılın ikinci çeyreğinde müşterilerle paylaşılmak üzere satışa sunulacak. 399$'dan satışa çıkacak olan Jetson TX2, 1000 adet ve üzeri şeklinde sipariş edilecek. Ayrıca Jetson TX1 Geliştirici Kiti'nin fiyatı ise şu an 499$.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!