Nusr-Et halka arz edilecek

Güncelleme Tarihi:

Nusr-Et halka arz edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 13:16

Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding, konuya yakın kaynaklara göre yiyecek-içecek işinin bir kısmını Dream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yapıyor.

Haberin Devamı

Kaynaklara göre Doğuş Holding, danışmanlarla bazı restoranları Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) çatısından ayırma ve yeni bir birime taşıma üzerinde çalışıyor. Kaynaklara göre D.ream çatısından yeni birime taşınması planlanan restoranlar arasında Zuma ve Nusr-Et de bulunuyor.

Kaynaklar oluşturulan yeni iştirakin bu yıl içinde bir dolar cinsi tahvil ihraç edebileceğini ve 2019’da Londra’da halka arz edilmesi üzerinde çalıştığını söylediler. D.ream çatısı altında işletilen 160 restoran bulunuyor. Şirketin internet sitesine göre bu restoranlar arasında Günaydın, Da Mario, Fenix, Rüya ve Gina da bulunuyor.

Doğuş Holding’den yapılan yazılı açıklamada, “Yiyecek ve içecek sektörü çok odaklı ve hızlı büyüdüğümüz bir alan. Bu büyümeyi daha destekleyecek farklı düşüncelerimiz var. Büyüme amaçlı aksiyonları hayata geçirdiğimiz bir sene olacak 2018. Bu sene grup olarak yiyecek ve içecek alanında çok işler yapacağız” denildi.

Haberin Devamı

TOPLAM 11 RESTORAN VAR

Geçtiğimiz yıl sonuna doğru Nusr-Et Steakhouse ABD’de ilk restoranını Miami’de açmıştı. Şimdi New York’daki restoranın çalışmalarına başlayan Nusret Gökçe, buradaki her bir restoran için 6 milyon dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Steakhouse ve burger konsepti ile şu anda Türkiye’de 8, Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki ve Amerika’da 1 olmak üzere toplam 11 restoranında misafirlerini ağırlıyor.

2012 yılında Doğuş Grubu bünyesindeki Dream çatısı altına giren Nusr-ET markası, bu tarihten itibaren hem şube sayısını arttırdı hem de yurtdışı açılımı için düğmeye bastı. Yaklaşık 1 yıl önce Amerika’da tanıtım çalışmalarına başlayan Nusret Gökçe, özellikle “Saltbae” hastagi ile ses getirdi. Bu sayede sosyal medya milyonlarca takipçiye ulaşan Nusret, daha ABD’de restoran açmadan meşhur oldu.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!