Nusaybin'de yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinde yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 14:16

Nusaybin'de yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi

Haberin Devamı

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde düşük gramlı bebeklerin doğumu ve doğum sonrası tedavileri için uygun cihazlar alınarak, Yeni Doğan Bebek Yoğun Bakım Ünivtesi kuruldu.

Nusaybin Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıklar Uzmanı Dr. Mehmet Can Yeşilmen, hastane bünyesinde kurulan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde hastaların artık ilçe dışına sevkedilmeyeceğini söyledi. Nusaybin’de düşük gramlı bebeklerin doğum için başta Batman ve Diyarbakır olmak üzere ilçe dışındaki birçok merkeze gönderildiğini, bunun da hem anne, hem bebek ve hem de aile için birçok sakıncalar oluşturduğunu ifade eden Yeşilmen, Nusaybin Devlet Hastanesi bünyesinde kurdukları yeni ünite ile artık bunun sona erdiğini anlattı. Dr. Yeşilmen, yeni kurulan ünite hakkında detaylı bilgiler vererek, "Nusaybin Devlet Hastanesi olarak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemiz 7 kuvözden, 1 oto terapi tünel ve 1 izolasyon odamız olmak üzere 8 kuvözle hizmet vermekteyiz. Bildiğiniz gibi yeni doğan yaklaşık 9’da 1’i küçük düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak doğmaktadır. Normal bebekler 2 bin 500 ile 4 bin gram arasında doğarken, bazı bebeklerin 9’da 1’i, 2 bin 500 gramın altında, bir kısmı da bin 500 gramın altında doğmaktadır. Yeni doğan bebeklerin kendine göre bazı özel sorunları olmaktadır. Bunlar solunum sıkıntısı, elektro çocuk bozuklukları, beslenme bozukları ve enfeksiyon olmak üzere çeşitli problemler olmaktadır. Biz burada 3 mekanik vantilatörümüzle bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Bebeklerin il dışına gönderilmesi sırasında çeşitli sorunlar oluyor. Özelikle düşük doğumlu bebeklerde kanamalara ve ölüme neden olmaktadır. Biz burada gereken tedavilerini verip bebeklerle yaşam şansı sağlıyoruz. 3 doktor ve 8 hemşireden oluşan deneyimli bir ekiple halkımıza hizmet vermekteyiz" dedi.

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi ve Hastane Yöneticisi Dr. Selim Önverdi de, çalışmalarından dolayı çocuk ve doğum servisi hekimleri ile çalışanlarını kutlayarak, "Burada vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmeti vermek için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hastanemiz sürekli gelişiyor. Özellikle Yeni Doğan Servisimizin bu çalışması vatandaşlarımıza çok yararı olacaktır. Hem maddi hem manevi olarak vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!