Nusaybin'de şehit olan Uzman Çavuş, memleketine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinde şehit olan Uzman Çavuş, memleketine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:52

Nusaybin'de şehit olan Uzman Çavuş, memleketine uğurlandı

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN (DHA)- MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin, Mardin'de düzenlenen törenle memleketi Niğde'ye uğurlandı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla düzenlenen operasyonda PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin için, Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında tören düzenlendi. 
2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hududi, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldığı tören, şehit Mustafa Şahin'in Türk bayrağına sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başladı. Şehidin özgeçmişi okunduktan sonra şehit için İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun dua okudu. 
Duadan sonra Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, törende yaptığı konuşmada, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda, arkadaşları Mustafa Şahin'i şehadete uğurladıklarını belirterek, "Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar, aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak' 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.
Törenin ardından Nusaybin'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!