Nusaybin'de esnaf, elektrik kesintileri için imza kampanyası başlattı

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinde esnaf, elektrik kesintileri için imza kampanyası başlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 13:40

Nusaybin'de esnaf, elektrik kesintileri için imza kampanyası başlattı

Haberin Devamı

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren esnaf, imza kampanyası başlattı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, toplayacakları imzaları, çözüm bulunması amacıyla ilgili bakanlığa göndereceklerini söyledi.
İlçe merkezinde elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren ilçe esnafı, çözüm bulunması amacıyla imza kampanyası başlattı. Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, düzenlediği basın toplantısında, imza kampanyası hakkında bilgi verdi. Elektrik kesintileri nedeniyle DEDAŞ'ı suçlayan Bilge, "Mümkün mertebe sabretmeye çalışıyoruz. İlçemizde elektrik şebekelerinde ve elektrik hatlarında herhangi bir çalışma, arıza olmamasına rağmen her gün belli saatlerde, bu sıcakta esnafımızın ve halkımızın elektriğini kesmektedirler. Halkımızın, esnafımızın maddi ve manevi olarak büyük zararları olmaktadır. Nusaybin esnafı, halkının enerji sorunu ile ilgili istek ve taleplerin karşılaması için başta Enerji Tabi Kaynaklar Bakanımız sayın Berat Albayrak'a ve yetkili mercilere göndermek üzere bugün itibari ile ilçe genelinde imza kampanyası başlatıyoruz" dedi.
Esnaftan telefon tamircisi Metin Çelik, kesintiler nedeniyle işlerinin aksadığını belirterek, "Elektriklerimiz 24 saat olarak gidiyor. İşlerimiz hep aksamaktadır. Bir esnaf olarak telefonlarımızı yapamıyoruz. Dükkânımda tamir bekleyen telefonları yapamıyorum. Mağdur olmuşuz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Zarar etmekteyiz. 1 senedir kiramızı çıkartamıyoruz bu elektrik yüzünden" diye konuştu.
Kuyumcu Nizamettin Doğan da elektriklerin günde 10 kez kesildiğini ifaderek, "Günde 10 kere elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Geçen gün sabah 06.00’dan akşam 18.00’a kadar, yani dükkan olarak, iş yeri olarak, esnaf olarak elektrik görmedik. Var olan günler de 4-5 kere kesilmektedir. Bu yüzden ne iş yapabiliyoruz nede dükkanda oturabiliyoruz. Bir an içen de bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Pastane işletmecisi Rıdvan Boğa ise dondurma ve yaş pastalarının kesintiler yüzünden bozulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 
"Esnaf olarak elektrik ile bir sürü sıkıntımız var. Elektrik gidince pastalarımız, dondurmalarımız bozulmaktadır. Ondan ziyade zaten havalar sıcak zaten millet bulanımda, o kadar sıkıntı çekiyoruz ki inanın ki ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elektriklerin gidip gelmesinden dolayı doğru dürüst iş yapamıyoruz. Artık dükkânlarımızı açıp açmamakta tedirginleşiyoruz. Yetkililerden biran önce bu soruna el atılmasını istiyoruz. Bu sorunların giderilmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!