Nusaybin'de dersbaşı sevinci

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinde dersbaşı sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 13:51

Nusaybin'de dersbaşı sevinci

Haberin Devamı

Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, 134 gün devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında ilçeden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, evlerine döndükten sonra, PKK'lıların tahrip ettiği okulların da onarılmasının ardından bugün eğitimlerine yeniden başladı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, barikat ve hendekleri kaldırmak için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz günü 12 mahallesinde kaldırılırken; vatandaşların boşalttığı Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın sürdüğü mahallelerin çevresi tel örgülerle kapatılırken, girişlere izin verilmiyor.
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçede toplam 22 bin 765 öğrencinin bugün itibariyle eğitime başladığını söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahallede kalan ve çatışmalar sırasında 5'i teröristlerce tahrip edilen toplam 7 okulda eğitim öğren öğrenciler de başka okullara nakledilerek eğitim görmeleri sağlandı.
Ortaokul öğrencisi Ali Sayedramadan ve ilkokul öğrencisi Selin Çelik, çatışmaların yaşandığı dönemlerde ilçe dışına gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, kendi evlerinde ve kendi okullarında yeniden eğitim görmeye başlamaktan büyük sevinç duyduklarını dile getirdi.
Eğitim yılının ilk gününde, birleştirilen sınıflardaki öğrenci sayısının fazla olduğu dikkat çekti. İlçede yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 ay boyunca, 15 okulda okuyan binlerce öğrenci, başka kentlerde okumak zorunda kalmıştı. Öğrencilerin bir çoğu eğitimlerinden geri kalmadığını belirtirken, bazıları da geçim sıkıntısı nedeniyle akrabalarının yanında misafir olarak kaldıkları içinde çalışamadıklarını anlattı. Eğitim yılının ilk gününde öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşürler dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!