Nusaybin'de 6 muhtardan, CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan'a 'saÄŸlam ev' dilekçesi

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinde 6 muhtardan, Cumhurbaşkanı ve Başbakana sağlam ev dilekçesi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 14:16

Nusaybin'de 6 muhtardan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 'sağlam ev' dilekçesi

Haberin Devamı

Ahmet AKKUŞ / NUSAYBİN(Mardin), (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 5 mahallenin muhtarı ile muhtarlar derneği başkanı,  sıkıntıları ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara dilekçe yazdıklarını ve bu dilekçeleri Mardin Valiliğine teslim edeceklerini söyledi.
Nusaybin İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdurrezak Yusma ile Dicle, Abdulkadirpaşa, Fırat, Kışla ve Yenişehir Mahalle Muhtarları bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na verilmek üzere hazırladıkları dilekçelerin içeriğini paylaştı. 6 muhtarın imzasını taşıyan dilekçede, Nusaybin'de toplam 15 mahalle bulunduğu, 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz 2016'da kısmen kaldırıldığı ve 6 mahalledeki yasağın hala sürdüğü belirtildi. Yasağın devam ettiği mahallelerde çoğu ev ve iş yerlerinin büyük hasar gördüğü vurgulanan dilekçede Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde 750, Fırat Mahallesi'nde 450, Dicle Mahallesi'nde 850, Yenişehir Mahallesi'nde 350, Kışla Mahallesi'nde de yaklaşık 300 ev ve işyerinin hasar görmediği kaydedildi.
'HALKIN SAÄžLAM EVLERE GÄ°TMESÄ° SAÄžLANSIN'
Mahallelerde sağlam olarak toplam 2 bin 700 ev ve işyerinin bulunduğu kaydedilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:
"Åžu anda yasaklı bölgede 2 bin 700 ev var olup, bu 2 bin 700 aile demektir. Bu aileler deÄŸiÅŸik yerlerde periÅŸan ve muhtaç bir ÅŸekilde yaÅŸamaktadır. Devlet vakfından 2 bin 700 aileye 500'er lira kira bedeli ödenmekte olup, bu da devlete büyük bir külfet getirmektedir. Bizim isteÄŸimiz acilen yasaklı bölgede hiç hasar görmemiÅŸ yerlerin halka açılması ve halkın evlerine gitmesinin saÄŸlanmasıdır."Â
Muhtarlar, hazırladıkları dilekçeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilmek üzere Mardin Valiliği'ne teslim edeceklerini söyledi.
FOTOÄžRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!