Nusaybin mesajı: Örnek olmalı

Güncelleme Tarihi:

Nusaybin mesajı: Örnek olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 00:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nusaybin’de teröristlerin teslim olmaları konusunda “Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır” dedi. Erdoğan, Kırşehir’de dün katıldığı Ahilik Haftası kutlamaları ve Ahi Evran Üniversitesi’ndeki fahri doktora töreninde özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BUNLAR HAYSİYET CELLADI
“BİZİM hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler. Bunlar, TBMM’de Cumhurbaşkanı’na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir, kan. TBMM’de bir siyasetçi bir haftalık konuşmasında oraya topladığı kendi tabanını, orada Cumhurbaşkanı’na açık ve net küfrettiriyor. Bir partinin genel başkanı olarak kalkıp da ‘Ne yapıyorsunuz’ demiyor. 

BAŞKANLIK OLGUNLUĞU 
‘Kan dökülür’ diyor. Şimdi, ‘Bizim kanımızı dökmeleri lazım’ diye çevirmeye başladı. Çünkü manevra yapmayı çok iyi biliyor. Tek bir evladımızın bile kan tutkunu siyaset vampirleri elinde heba olmasına göz yummayacağız. Bu ülke, bu millet, inşallah kendi Anayasası’nı yapacak, yönetim sistemine karar verecek salahiyete, güce, özgüvene sahiptir. Demokrasimiz, başkanlık sistemi dahil her türlü tartışmayı yapacak olgunluğa erişmiştir. Hiç şüphem yok. Önümüzdeki dönemin bu bakımdan ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı


BANKA SOYGUNCUSU DA VAR
Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi, ne oldu? Birinci, ikinci turda kaçamak yaptılar. Ondan sonra baktılar bu iş iyi gitmiyor. Bir kısmı geldi, katıldı ve 376 ile dokunulmazlığın kaldırılması, bu milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması değil; fezlekelerin adeta dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Ne kadar fezleke varsa orada bunlar yargıya tekrar gönderilecek. Yargı bunları yargılayacak ve ondan sonra nihai kararı verip uygulamaya geçecektir. Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur. Toplamda 168 milletvekili var, diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Bu 168’in de hepsinin fezlekesi illa suç teşkil ediyor diye bir şey yok. Ama bunların içinde, arabalarının arkasında silah taşıyanlar da var. Bunların içinde teröre yardım, yataklık yapanlar da var. Bunların içinde banka soyguncusu da var, görevi kötüye kullananlar da var.

MİLLET HESABINI SORAR
Bana göre parlamento yargı mahali değildir. Onun için milletvekillerimiz 4 siyasi parti için de bu kararı aldı. ‘Bunları yargı yargılar, dolayısıyla parlamento bunları yargıya göndersin’ dediler. Kalkıp da burada yıllar yılı beklemeye gerek yok. Çünkü millet, ‘Bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz’ diyor. Biz eğer bu adımları atmazsak millet bunun hesabını sorar. 

KANDIRILMIŞ GENÇLER 
Bölücü terör örgütünün doğu bölgelerimizde yaptıkları, hepsi geçici, hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, korucusuyla saklandıkları deliklerde birer birer yakalanarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. Şimdi toplu olarak gelip, kendileri, ‘Bizi aldattılar’ diyorlar. ‘Biz geldik, sizin şefkat elinize uzandık’ dediler. Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisine silah çekene ne kadar amansızca teslim olana kadar müşfik davrandığını göstermiştir.Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Bundan tam 23 yıl önce bugünlerde Bingöl’de yol keserek 33 silahsız askerimizi şehit eden terör örgütüne, artık böyle alçakça eylemler yapma fırsatı tanımayacağız. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz.”  

BAKMADAN GEÇME!