Nusaybin harabeleri

Güncelleme Tarihi:

Nusaybin harabeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 22:48

MARDİN Nusaybin’de terör örgütü PKK’nın açtığı hendekler ve kurduğu barikatların kaldırılması amacıyla 13 Kasım saat 21.00’de uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı, dün sona erdi.

Haberin Devamı

Saat 08.00’de kaldırılan yasakla ilgili açıklama yapan Nusaybin Kaymakamlığı, “Kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için uygulanan 13 günlük yasak kalktıktan sonra ortaya çıkan çatışma izleri dehşet verici. Patlamalar nedeniyle hasar gören içme suyu şebekesinden akan su, sokak aralarında küçük göletler oluştururken, PKK'lıların kazdığı hendekler de suyla doldu. Birçok evin bahçe duvarı yıkılırken, onlarca evin kapısı, pencereleri ve duvarları patlama ve kurşunların isabet etmesi sonucu yıkılmış. İlçede oturanlar çatışma ve patlamalar nedeniyle evlerinin sokaktan uzak odalarında günlerce, aç ve korku içerisinde kaldıklarını anlatırken bir daha, çatışmaların olmamasını istedi.

Yasakların kaldırılmasının ardandan temel ihtiyaç gıda maddelerini gidermek isteyenler market ve manavlara akın etti. Çatışmalar sırasında ölen ve cenazeleri bekletilen Hasan Dal, Musur Aslan, Şerif Alpar, Nurhat Kaplan ve Sedat Güngör dün toprağa verildi. 

Haberin Devamı

Mardin Valiliği, yasak boyunca Nusaybin’de yapılan operasyonlarda 22 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.
Mardin’in Derik ilçesinde ise dün gece yarısı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak bugün saat 12.00’de sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!