Nürnberg’de Metin Fevzioğlu’na büyük sevgi

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de Metin Fevzioğlu’na büyük sevgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 11:41

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Fevzioğlu, Kuzey Bavyera Cumhuriyet Halk Platformunun davetlisi olarak geldiği Nürnberg’de sevgi seli ile karşılandı.

Haberin Devamı

Arvena Park Otel’de gerçekleşen toplantıda kimseyi kırmayan Fevzioğlu, herkesle tek tek tokalaştı ve fotoğraf çektirdi. Fevzioğlu’nun konuşması öncesi Platform Başkanı Ali Yılmaz, konuğuna “hoş geldiniz” dedi.

Halkla birlikte oturan Fevzioğlu, konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerini anlatarak altı ilkeyi saydı.

NÜRNBERG’İ SEVİYORUM

Fevzioğlu Nürnberg’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, sarkacın bir oraya bir buraya sallandığını ama bir türlü ortada durmadığını anımsatarak, tarihten ders alınması gerektiğinin altını çizdi. Metin Fevzioğlu, “Milleti millet yapan, tarihinden utandırmaya çalışanlar var” dedi.

Tarihten ders alınması gerektiğini anlatan Fevzioğlu, “davası olanların başaramayacağı şey yoktur” şeklinde konuştu.

İLKELERE İHTİYACIMIZ VAR

İlkelere ihtiyacımızın olduğunu söyleyen Fevzioğlu, şöyle devam etti : “Atatürk, Cumhuriyetin temellerini atarken, cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür cümlelerini kurmuş ve özgür düşünceyi tanımlamıştı. Milli irade, sandıktan çıktık. İstediğimizi yaparız, cümlelerinin altını boşaltan, kendine oy veren yurttaşların, yurttaşlıkları statüsünü reddeden bir zihniyet var.”

Fevzioğlu, Demokratik özerklik istenirken, İstanbul’un ara sokaklarında çocuklarımızın sonunu göremeyeceği bir iç savaş olacağının altını çizdi. Metin Fevzioğlu, Nürnberg’e gelişinde olduğu gibi gidişinde de sevgi seli ile uğurlandı.

BAKMADAN GEÇME!