Nuriye Gülmen: Tahliye... Semih Özakça: Beraat

Güncelleme Tarihi:

Nuriye Gülmen: Tahliye... Semih Özakça: Beraat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 01:22

269 gündür açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davaya dün, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda devam edildi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıklar Özakça ve Karadağ duruşma salonunda hazır bulunurken, Numune Hastanesinde mahkum koğuşunda tutulan Gülmen ise SEGBİS sistemi ile bağlandı.

Duruşmada, Gülmen ve Özakça için destek eylemleri yapan Veli Saçılık tanık olarak dinlenildi. Saçılık, açlık grevi eyleminin kendi önerisi olduğunu, herhangi bir örgütün talimatı olmadığını iddia etti. Sanık Acun Karadağ ise savunmasında “Bu mahkemenin de bağımsız karar vereceğini düşünmüyorum. Durumdan rahatsız bir tavrınız var” dedi. Tutuksuz sanık Semih Özakça da görevlerinden ihraç edildikten sonra, önce oturma eylemleri yaptıklarını ancak polisin sert tavrı nedeniyle açlık grevi yaptıklarını anlattı.

VÜCUDUM LİME LİME ERİYOR
Söz alan Nuriye Gülmen ise hastanenin mahkum koğuşunda sürekli açık olan beyaz ışık altında uyumak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Burada zor tutuluyorum. Ben açlık grevi yapıyorum. Açlık grevinin yarattığı hasarları görüyorum. Vücudum her gün lime lime eriyor. Burada uyuyabilmek için, lambaya poşetler bağlamaya çalışıyorum. Poşetleri bağlamamız için bize bant bile verilmiyor. Şampuan üzerindeki yapıştırıcıları kullanmaya çalışıyoruz.”

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN 6 YIL 3 AY
Savunmaların ardından mahkeme, Nuriye Gülmen’e sadece örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verip adli kontrolle tahliyesine karar verirken, Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın tüm suçlardan beraatına hükmetti.

BAKMADAN GEÇME!