Nuri Kolaylı BGC'de güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

Nuri Kolaylı BGCde güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 13:39

Nuri Kolaylı BGC'de güven tazeledi

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - BURSA Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Nuri Kolaylı yeniden seçildi. Türkiye genelinde 90 basın meslek kuruluşunun üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Genel Başkanlığını sürdüren Nuri Kolaylı genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu aldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurul toplantısı, Basın Kültür Sarayı’ndaki Uğur Mumcu Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda  yaptığı konuşmada, 2015 - 2017 dönemi çalışmalarını anlatan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, son üç yıllık çalışma döneminde üzerinde en çok durulan ve hemen hemen her platformda dile getirilen sorunların başında basın özgürlüğü ve mesleki düzenleme ihtiyacı geldiğini söyledi. BGC Başkanı Kolaylı, "Yaşadığımız sorunlara çözüm önerileri üretmeyi ve bu önerileri yetkili makamlara ileterek sorunlarımızı sürekli gündemde tutmayı öncelikli görev edindik. Hepimizin bildiği gibi; Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun basınla ilgili bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içeriyor. Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanıyor, tutuklanıyor. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir. Basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması önceliğimizdir ve bu öncelik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin temsil edildiği her yerde dile getirilmektedir" diye konuştu.

"5953 SAYILI KANUN ÇALIŞAMAZ HALE GELMİŞTİR, DERHAL DÜZENLENMELİDİR"

Meslektaşlarının en temel sorunlarından birinin de olumsuz çalışma koşulları olduğuna işaret eden Nuri Kolaylı, "212 sayılı yasa olarak da bilinen 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetleri Düzenleyen Kanun, çalışamaz hale gelmiştir. Derhal yeniden düzenlenmelidir. Bu konuda yaptığımız çalışmaları Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen çalıştaylarda rapor halinde sunduk. Öte yandan, yıpranma hakkından sadece Sarı Basın Kartı olanlar yararlanabilmektedir.  Bu hak, 2017 yılı sonunda yapılan bir düzenleme ile daha da düşürülmüş, fiili hizmet indiriminden yararlanılacak sürelere izin ve tatil günleri ile rapor ve eğitim dönemleri dâhil edilmemiştir. Bu sorun mutlaka çözümlenmelidir" ifadelerini kullandı.

"Konuşmasında, basının gerçek anlamda özgürlüğüne kavuşmadan, sansür gerçek anlamda kalkmadan ve meslektaşlarna hak ettikleri çalışma koşulları sağlanmadan, mesleğe ilişkin önemli günlerin yıldönümlerinde kutlama yapılmayacağını kamuoyuna duyurduklarını söyleyen Kolaylı,  Basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na, daha öncesinde de aynı makamda bulunan Yalçın Akdoğan’a mesleki sorunların ve çözüm önerilerinin rapor halinde sunulduğunu söyledi.

Tek listenin katıldığı genel kurul sonrası Nuri Kolaylı'nın BGC Başkanlığını yaptığı yönetim kurulu,  Ahmet Akhan, Ahmet Kundakçı, Caner Evyapan, Ersin Yıldıran, Fikret Sönmez, Fuat Kars, Gül Kolaylı, Hakan Işıkkent, Hülya Saatçi, Hüseyin Yeşilkavak, İhsan Altıkardeş, Mehmet Ali Ekmekçi, Ruhi Berber, Tuna Çam, Yedek: Ali Atmaca, Canan Güleç, Cemal Ekentok, Çetin Seyhan, Mesut Demir, Musa Öztürk, Necat Kırbulut, Ufuk Alıntaş, Volkan Tezca'dan oluşuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!