‘Nuri Alço taktiği’ artık sökmeyecek

Güncelleme Tarihi:

‘Nuri Alço taktiği’ artık sökmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 00:58

Geçen yıl sadece İngiltere’de bin kadın, ‘İçkime katılan ilaçla uyutulup, tecavüze uğradım’ diye polise koşunca, üreticiler harekete geçti. ‘İçki dedektifi’ adıyla üretilen damla sayesinde, artık kadehteki içkinin masum olup olmadığı 2 dakika içinde anlaşılacak.

Anneler kızlarını ‘İçkine ilaç katarlar, dikkatli ol’ diye uyardıklarında, hep ters tepki alırlar. ‘Hayat Türk filmi, erkekler de Nuri Alço’nun canlandırdığı tipler gibi değil’ der kızlar. Ama sonra da gazetede yaşanmış onlarca benzer gerçek hayat öyküsü okur, şaşırırlar. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da bile içeceklere katılan ilaçla uyutulan kadınlar tecavüze uğruyor, erkekler soyuluyor.

İngiltere’de geçen yıl yaklaşık bin kadın ve erkek polise ‘İçkilerine ilaç katılarak uyuşturulduklarını ve mağdur olduklarını’ söyleyerek şikayette bulundular. Ancak bin şikayetten sadece 15’i hüküm giydi. Bu konudaki rakamları duyan üreticiler de, bir içki kartı ürettiler.

‘İçki dedektifi’ adı verilen kart, içkilerin masum olup olmadığını ortaya çıkarıyor.

PORTAKAL SUYU TESTİ ETKİLİYOR

Kredi kartı büyüklüğündeki ‘İçki dedektifi’, idrardaki şekeri ölçen test çubukları gibi, içkiden alınan birkaç damlanın test kartına damlatılmasıyla sonuç veriyor. İçki damlaları beşer saniye aralıklarla damlatılıyor. 3.95 sterline piyasaya sürülen kart, analizi sadece iki dakikada yapıyor.

‘İçki dedektifi’ üreticileri, içkilerinde ırza geçme ilaçları olarak bilinen GHB, Ketamine veya Benzodiazepine (Rohypnol ve Valium) olduğundan şüphe eden kızların, publarda veya partilerde korkmadan içebileceklerini söylüyorlar. Ancak içkide portakal suyu veya çok alkol varsa testte zorluk çıkıyor.

TUHAF TADA DİKKAT

Bilimadamı Jim Campbell kartı kullanma yolunu da anlatıyor. ‘İçkinin biraz tuhaf tadı varsa, kız şüphelenecektir ve bu testi yapma zamanıdır. Bu tür ilaçlar içkinin tadını değiştiriyor.’ İçki Dedektifi’ni üreten Bloomsbury Innovations firması, ürünlerini internette drinkdedektive.com sitesi aracılığıyla satışa koydu. Ürünün publarda ve kulüplerde makinelerde satışı planlanıyor. Metropolitan Polisi ‘İçki Dedektifi’nin daha deneme safhasında olduğuna dikkat çekerken, tecavüz olaylarında içkilere atılan 67 çeşit ilacın kullanıldığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!