Nurettin Canikli: Toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ'ten temizlendi (1)

Güncelleme Tarihi:

Nurettin Canikli: Toplam 772 kilometrekare alan DEAŞten temizlendi (1)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 19:01

Nurettin Canikli: Toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ'ten temizlendi (1)

Haberin Devamı

ANKARA (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin "Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ'ten temizlenmiştir ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündedir" diyerek, Terörle mücadele konusunda, "güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, 229 tane önemli olay engellenmiştir. Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde" dedi.
Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapıldı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadeleye ilişkin Canikli, "15 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütüyle mücadele çerçevesinde, 13,1 ton amonyum nitrat ele geçirilmiş, 339 adet patlayıcı yapımında kullanılan tüp ele geçirilmiş ve 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Yine aynı faaliyet kapsamında güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 229 tane önemli olay önceden engellenmiştir. Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
"CERABLUS'A ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR SU VERİLECEK"
Canikli, "Cerablus'a önümüzdeki pazartesi gününe kadar su verilecek, cumartesi gününe kadar da enerji ihtiyaçları karşılanmış olacak" dedi.
"TOPLAM 772 KİLOMETREKARE ALAN DEAŞ'TEN TEMİZLENMİŞTİR"
'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin Canikli, "Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ'ten temizlenmiştir ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündedir" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!