Numan Kurtulmuş: 49 bombalı saldırı önlendi

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuş: 49 bombalı saldırı önlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 19:26

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 8 saat süren Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi. Kurtulmuş, bugüne kadar 49 bombalı saldırının da istihbarat faaliyetleriyle önlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 8 saat süren Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1 Mayıs Kutlamalarına ilişkin Kurtulmuş, "Az da olsa bu sene de korsan gösteriler oldu. İllegal bazı tutumlar içerisinde olanlar oldu. 20 tane korsan gösteri yapıldı. Bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte de çok sayıda yasa dışı dokümanlar, malzemeler ele geçirildi. Genel olarak 1 Mayıs'ın barış içinde geçmiş olmasını da önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.  

"İDİL'DEN AYRILAN VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMÜŞLERDİR"

Doğu ve Güneydoğudaki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, "Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir" dedi. 

Haberin Devamı

"BU GÖRÜNTÜLER TBMM'YE YAKIŞMIYOR"

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi. 

'85 ÖNEMLİ OLAY ÖNCEDEN İSTİHBARATLARI YAPILARAK ÖNLENDİ'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Kurtulmuş, "Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. Bunları tek tek saymak istemiyorum. Elimizde bunların notları var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49'u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş, bombalı, patlayıcı maddelerle donatılmış araç ve gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye'de terörle mücadele bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor." ifadelerini kullandı. (CHA)

BAKMADAN GEÇME!