Nuh'un dünya makarnası

Güncelleme Tarihi:

Nuhun dünya makarnası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 01:18

Hisarcıkloğlu’nun şirketi Japonlarla dünyaya makarna üretecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ayrıca ilk kez ortağı olduğu Nuh'un Ankara Makarnası adına kürsüye çıktığını açıkladı. Hisarcıklıoğlu bunu ailesinin istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Japonya’nın önde gelen kuruluşlarından Nisshin Seifun Group ve Marubeni ile Nuh’un Ankara Makarnası ortaklığında kurulan ‘Nisshin Seifun Turkey’ Ankara’da üreteceği makarnanın tamamını 134 ülkeye ihraç edecek. 35.5 milyon dolar yatırımla Sincan 1. OSB’de kurulacak fabrika, dünyanın en büyük makarna fabrikalarından biri olmayı hedefliyor.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ortağı olduğu Nuh’un Ankara Makarnası, Japonya’nın en büyük makarna üreticisi Nisshin Seifun Group ve en büyük ticaret kuruluşlarından biri olan bir başka Japon firması Marubeni ile ortak olarak dünyaya makarna satmaya hazırlanıyor. Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Nisshin Seifun Turkey şirketi Ankara Sincan 1. OSB’de üreteceği makarnayı 134 ülkeye ihracat hedefiyle çalışacak. 23 bin metrekarelik bir alana kurulacak fabrika 12 ay sonra ilk üretimini gerçekleştirecek. Klasik makarnanın ardından dondurulmuş makarna, ravioli ve mix un üretimi de yapacak ortaklık, 3 yıl içinde 35.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

3 ORTAKLI YENİ ŞİRKET

Nuh’un Ankara Makarnası’nın Japonya’nın en büyük makarna üreticisi Nisshin Foods ve dünya hububat ticaretinde önemli bir yeri bulunan Japon Marubeni Corporation firmasıyla yaptığı ortaklığın takdimini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Sözlerine “13 yıldır TOBB başkanlığı yapıyorum. En merak edilen konu ne iş yaptığımdı” diyerek başlayan Hisarcıklıoğlu, “Ailem rica etti. O yüzden bugün ilk kez Nuh’un Ankara adına kürsüdeyim” dedi. Japon ortaklarıyla birlikte Türkiye’ye yeni bir makarna fabrikası kazandırmak için yola çıktıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Ortaklarımızdan Nisshin’in ürünleri Uzakdoğu’nun yanı sıra Amerika’da da satılıyor. Bir diğer ortağımız Japon Marubeni firması ise Japonya’da sogo shosha olarak adlandırılan holdingler topluluklarından en büyük beşincisi. Yani Japonya’nın en büyük beşinci şirketi.Bir sloganımız var: Yüzde 100 Türk Malı, yüzde 100 ihracat. Marube’nin şu anda 67 ülkede bürosu var, ama biz bunun en an iki katı ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz.”

İŞ PLANI

Haberin Devamı

Japon pazarı için kurutulmuş makarna üretimi ve satışı

Haberin Devamı

Japonya’ya ilave olarak diğer pazarlara makarna üretimi ve satışı

Kurutulmuş makarna satışlarının bütün dünyaya satışı

Makarna ile ilgili ürünlerin imalatı ve satışı


Nisshin Seifun Group

%51

Nuh’un Ankara Makarnası

%24

Marubeni Corporation

%25


BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan da ortaklık seremonisinde yaptığı konuşmada, Türk-Japon ortaklığı ile kurulacak fabrikanın iki ülkeye de hayırlı uğurlu olmasını diledi. Babacan, “Bu ortaklık hem Türkiye-Japonya işbirliğine güzel bir örnek, hem de Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi” diye konuştu. Türkiye ve Japonya’nın iki dost ülke olduğunun altını çizen Ali Babacan, ortaklık kültürünün önemi üzerinde durdu. Babacan “Biz de güzel bir söz var: Bir elin nesi var iki elin sesi var derler. Onun için bu ortaklık son derece önemli. Ortakların potansiyeline bakarsak bu yetmez. Daha büyük hacimlere ulaşabilirsiniz” diye konuştu. Babacan’ın Türkiye’nin potansiyelini vurguladığı konuşmasında, Merkez Bankası’nın bağımsız politikalarından da bahsetmesi dikkat çekti. Babacan, “İhraç bizim ekonomimiz için çok önemli. Bu yatırım da bizim ekonomik modelimizin güzel bir örneği olacak. Güçlü bir ekonomik programa sahibiz. Bunun temelinde mali disiplin ve Merkez Bankası’nın bağımsızca uyguladığı programlar yatıyor. Bunlar uygulandığı takdirde Türkiye’nin yolu açık olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!