NTO'da; ihracat destekleri ve markalaşma anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

NTOda; ihracat destekleri ve markalaşma anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 14:48

NTO'da; ihracat destekleri ve markalaşma anlatılacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Ekonomi Bakanlığı’nın GAİB’in organizasyonuyla Nizip Ticaret Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenleneceğini söyledi.

Mehmet Özyurt seminere yüksek katılım beklediklerini ve firmaların gelecekle ilgili yol haritası çizmelerinde seminerin önemli rol oynayacağını ifade ederek, "Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin organizasyonunda Ekonomi Bakanlığı ve Türk Eximbank uzmanlarının katılımıyla Nizip Ticaret Odasında düzenlenecek olan Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinde “ihracat destekleri, dış pazara giriş ve markalaşma konuları masaya yatırılarak önemli bilgiler verilecektir. Seminerler kapsamında Dahili ve Harici İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALİTY’nin desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Gerçekleştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi hususları konunun uzmanları tarafından ihracatçı ve üretici firmalarımıza anlatılacaktır. Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

Nizip’te birçok alanda önemli gelişmeler yaşandığına da dikkat çeken NTO Başkanı Mehmet Özyurt, ilçe genelinde üretilen tarımsal ve sanayi ürünlerinin ihracatının sağlanmasıyla gerek ilçe ekonomisine gerekse ülke ekonomisine önemli katma değerler sağlandığını kaydetti. Nizip’e has yöresel ürünlerin de yurt dışında tanıtılmasıyla ilgili önemli ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Özyurt, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinin firmalar için önemli olduğunu da belirtti. Seminer Nizip Ticaret Odasında konunun uzmanlarının da katılımıyla 12 Ekim 2017 perşembe günü saat 09:00'da başlayacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!