NTO, TOBB Genel Kurulu'nda

Güncelleme Tarihi:

NTO, TOBB Genel Kurulunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:58

NTO, TOBB Genel Kurulu'nda

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 73'üncü Genel Kurulu'na katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen 73'üncü Genel Kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı.

TOBB Genel Kurulu'na Nizip Ticaret Odası'nı temsilen Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, NTO Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, NTO Üyesi Murat Benzer ve Bilgi İşlem Basın Yayın Personeli Ali Rıza Deniz  katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmada “ Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye'nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı" dedi.

Hisarcıklıoğlu burda yaptığı konuşmada, yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınacağını belirtirken, “Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye'nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran TOBB Başkanı, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, iş dünyasının aynı zamanda bulundukları şehirlerin kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri olduğuna işaret ederek, "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır" dedi.

Komisyonların sunuşlarını yapmasından sonra Genel Kurul, dilek ve temennilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!