NSU'nun destekçileri var

Güncelleme Tarihi:

NSUnun destekçileri var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 16:27

Seri cinayetlerin faili neonazi terör örgütü NSU, en çok Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde cinayet işledi. Dönemin Bavyera İçişleri Bakanı Beckstein, NSU’nun olay yerlerinde kesinlikle destekçileri olduğuna inandığını söyledi.

Haberin Devamı

SEKİZİ Türk 10 kişiyi öldüren, iki bombalı saldırıyla onlarca kişiyi yaralayan, 15 bankayı soyan NSU, beş yıl önce kendiliğinden ortaya çıktı. NSU en çok Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde öldürdü ve üç cinayeti Nürnberg’te işledi. O zaman Bavyera İçişleri Bakanı olan Günther Beckstein, Alman haber ajansı DPA’ya verdiği demeçte, NSU’nun olay yerlerinde kesinlikle destekçileri olduğuna inandığını söyledi. Beckstein, “Gerçi elimde deliller yok. Ama ben şahsen, onların destekçileri olduğundan eminim. Cinayetin işlendiği yerler başkalarının desteği olmadan kolay veya tesadüfen bulunabilecek yerler değil. Ellerinde Nürnberg’e bağlı Grossgründlach Tenis Kulübünün sahte üye kartı var” dedi.

DUYUNCA ŞOKE OLDUM

Beckstein, NSU 5 yıl önce ortaya çıkınca, ne düşündüğü sorusuna, “Şok oldum. Hiç kimse böyle bir şeyi aklının ucundan geçirmemişti. Ama aynı zamanda seri cinayetlerin böylece son bulması da beni rahatlattı” dedi. Cinayetleri aydınlatmak için o zaman Bosporus özel komisyonu kurduklarını söyleyen Beckstein, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bavyera’da o zamana kadar kurulmuş en büyük özel komisyondu bu. Buna rağmen başarılı olamaması üzücü. Suçluların seri cinayetlere uzun süre devam etmesi, benim görüşümce hukuk devletinin son on yıllardaki en büyük yenilgisi.”

Haberin Devamı

ŞÜPHELENMİŞTİM AMA DELİL YOKTU

Beckstein, özel bilgilerin korunmasını öngören yasadaki bazı değişiklikler nedeniyle çetenin son aylarda kimlerle telefon görüşmesi yaptığının tespit edilemediğine dikkat çekti. Daha birinci cinayette, yabancı düşmanı motiften şüphelendiğini söyleyen Beckstein, ancak ne polis ne de istihbaratın bu konuda bir ipucu bulamadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!