NSU davasında sıcak gelişme!

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında sıcak gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 09:23

Almanya'nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek ve bombalı saldırılar yapmakla suçlanan Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında, baş sanık Beate Zschaepe ve Ralf Wohlleben'nin dava sürecinin durdurulması talebi reddedildi.

Haberin Devamı

Davanın 236. duruşmasında, Wohlleben'nin avukatları mahkeme heyetini "önemli gerçekler hakkında bilgi edinmemesi" dolayısıyla suçladı.

Avukatlar, Zschaepe'nin geçtiğimiz haziran ayında kendi avukatlarıyla kavga etmesinden sonra savunulamadığı iddiasında bulunarak, bu durumun müvekkilleri Wohlleben'nin dava sürecine de yansıdığını belirttiler. Böylece, mahkemede bugün dinlenmesi planlanan kriminal polislerin dinlenmesi gecikti ve mahkeme heyeti duruşmayı çarşamba gününe erteledi.

Mahkeme heyeti daha önce, Wohlleben'nin avukatlarının müvekkillerinin serbest bırakılması talebini reddetmişti.

Köln kentinde 9 Haziran 2004'de NSU üyelerince gerçekleştirildiği sanılan çivili bomba saldırısında 22 kişi yaralanmıştı.

Davada örgütün işlediği öne sürülen cinayetlerden ve gerçekleştirdiği bombalı saldırılardan etkilenen çoğu Türk, 70'in üzerinde mağdur müdahil olarak yer alıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. Örgütün diğer üyeleri Böhnhardt ve Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!