NSU davası ve oyun içinde oyun

Güncelleme Tarihi:

NSU davası ve oyun içinde oyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 11:14

Münih’te devam eden NSU davası biteceğe benzemiyor. Uzun bir aradan sonra tekrar NSU davasını izledim. Sanık ve avukatları, bilirkişi raporları üzerine tutuşmuş görünüyor. Özellikle baş sanık Beate Zschepe’nin cezai ehliyete sahip olduğu tespitinde bulunan Prof. Henning Sass’ın bilirkişi raporu, Zschaepe ve avukatlarını son derece korkutmuş.

Haberin Devamı

ESKİDEN mahkeme salonuna star edasıyla giren ve avukatlarıyla şakalaşan Zschaepe’nin şimdi başı öne düşmüş. Gayet ciddi bir tavırla duruşmayı izliyor. Sanki sanık olduğunu yeni yeni anlamaya başlamış gibi. Artık avukatlarıyla da şakalaşmıyor. Mahkeme koridorlarında Zschape ve avukatlarının şimdi yeni bir oyun peşinde olduğu konuşuluyor. 

Oyun şu: Zschaepe’nin avukatları son çare olarak yeni bir psikoloğun bilirkişi raporu hazırlaması için mahkemeye dilekçe verdi. Bunun için Freiburg Üniversitesi Profesörü ve Freiburg Üniversitesi Kliniği Psikosomatik’te Bölümü Şefi Joachim Bauer’i önerdiler. Bauer, Türkiye’nin Haydar Dümen’i gibi, kadın erkek ilişkileri üzerine tavsiyelerde bulunan kitaplarıyla tanınıyor. Bauer’in Vücut Hafızası, Senin Hissettiklerini Niçin Ben de Hissediyorum, Sancının Sınırı ve Otokontrol gibi kitapları var.
Zschpae’nin avukatları, Bauer’in cezaevine giderek Zschepe ile konuşmasını ve bunu rapor etmesini istiyor. Bunun için Bauer’e devamlı ziyaret izni belgesi verilmesini isteyen avukatlar hazırlanan raporun mahkemeye sunulmasını öneriyor. Mahkeme Başkanı Götzl avukatların bu başvurusuna “Neden?” sorusunu yöneltti. Avukatlar bu soruya cevabını hazırlayacak.

Haberin Devamı

NSU davası ve oyun içinde oyun

ACABA ‘EVET’ DER Mİ?

Ancak hedef şu: Zschaepe hakkında tam bir darbe olan Sass’ın bilirkişi raporuna paralel bir rapor hazırlatmak. Böylece Sass’ın bilirkişi raporunu etkisiz kılmak. Mahkeme Başkanı Götzl buna “Evet” der mi?
Müdahil avukatlara göre “Evet” der. Çünkü Götzl mümkün olduğu kadar sanık Zschaepe’den olaylar üzerine daha fazla bilgi koparmak istiyor. Ama Zschaepe’den şimdiye kadar söylediklerin dışında yeni bilgi çıkar mı? Müdahil avukatlar bu konuda karamsar. Bu durumda mahkemenin uzaması kaçınılmaz görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!