Nouma'dan bile hırslı

Güncelleme Tarihi:

Noumadan bile hırslı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

“Bir futbolcu için en güzel şey stada geldiğinde takımını çılgınca destekleyen taraftarı görmektir” diyen Hilbert, Stuttgart’ta en sevilen oyuncuydu. O nu yakından tanıyan Ersen Martin, “İki kanatta da çok iyidir. Adam gibi orta keser” diyor.

BEŞİKTAŞ’ın yeni transferi Roberto Hilbert, dün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen törende 3 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah beyazlı kulüp, bonservisi elinde olan Alman futbolcuya her yıl için 1 milyon 350 bin Euro garanti para ödeyecek.

26 yaşındaki Roberto Hilbert, karakteristik özellikleri ve futbol stiliyle Beşiktaş taraftarlarının sevgilisi Pascal Nouma’ya çok benziyor. 2006 yılında Alman 2. Ligi ekibi G. Führt’ten 1.6 milyon Euro’ya Stuttgart’a giden sağ kanat oyuncusu, hırslı oyunu ve çalışkanlığı ile kısa zamanda takımın ilk 11’ine yerleşti. İlk sezonunda ligdeki bütün maçlarda forma giyerek 7 gol atan Hilbert, Stuttgart’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Aynı yıl Kicker dergisi tarafından ‘yılın sağ kanat oyuncusu’ seçilen Hilbert, Stuttgart taraftarının en çok sevdiği futbolcuların başındaydı. Taraftarlar onu o kadar çok seviyordu ki, kötü oynadığı maçlarda bile alkışlıyordu. Zaten Hilbert’in taraftarlarla ilgili şu sözleri bile Beşiktaş’ın kendisi için en doğru seçim olduğunu gösteriyor:

“Bir futbolcu için en güzel şey stada geldiğinde takımını çılgınca destekleyen taraftarı görmektir.”

Hayatını değiştirdi

8 defa Almanya A Milli Takımı formasını giyen Hilbert’in 2008 Avrupa Şampiyonası’nda oynamasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak amatör bir takımla oynanan hazırlık maçında rakibine tekme atıp hakaret etmesi, kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Alman basınının, “Başarı gözünü döndürdü” diye eleştirdiği Hilbert, önce Stuttgart’ın ilk 11’indeki yerini, arkasından da milli formayı kaybetti.

Tipik Alman futbolcusu

Kasımpaşalı Ersen Martin, Almanya’da aynı sokakta oturduğu Hilbert’e övgüler yağdırarak, “Tipik bir Alman futbolcusu. Sağbekte çok güçlüdür. Adam gibi orta keser. Gerektiğinde sol kanatta da oynayabilir. Türkleri çok sever” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!