Nou Camp 54 yaşında

54 yıl önce bugün…

Haberin Devamı

24 Eylül 1957’de Nou Camp kapılarını ilk kez Legia Varşova takımına açtı.

Joan Gamper’la 1899’da başlayan stadyum serüveni İspanya’da başlayan iç savaşın ardından farklı bir boyuta ulaştı ve Nou Camp’la birlikte Katalonya’nın merkezi haline dönüştü.

Katalonyalılar’ın “Més que un club” yani “Bir kulüpten daha fazlası” olarak tanımladıkları Barcelona Spor Kulübü şehrin en önemli simgesi haline geldi.

Kurdukları alt yapı okulu “La Masia” ile kendi oyuncularını yetiştirip dünya futboluna kazandıran Barcelona, 1929 yılında La Liga’nın ilk şampiyonu oldu.

Barcelona’nın müzesinde, 21 La Liga şampiyonluğu, 25 İspanya Kupası, 10 İspanya Süper Kupası, 4 Eva Duarte Kupası, 2 Lig Kupası ve 11'i Avrupa kupalarında olmak üzere, 15 uluslararası kupası bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Barcelona 2009 yılında Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak bir ilki gerçekleştirirken sistemiyle de Dünya futbolunda yeni bir çığır açtı.

Dünyanın en büyük futbol mabetlerinden biri olan ve bugün 54.yaşını kutlayan Nou Camp kapılarını bu kez Arda Turan için açacak.

Arda, uzay futboluna karşı Türkiye’nin en iyi futbolcusunun neler yapabileceğini gösterecek. Tarihi başarılarla dolu olan ve Messi gibi büyük bir yeteneğe sahip olan Barcelona karşısında dimdik ayakta duracak…

Bol Şans ARDA!

Yazarın Tüm Yazıları