Nothing Hill Festivali 43 yıldır rengarenk

LONDRA’da her yıl düzenli olarak yapılan Avrupa’nın en büyük ve en canlı sokak festivali Notting Hill Karnavalı, Londra sokaklarını renk cümbüşüne dönüştürdü.

Londra’nın Notting Hill semtinde 43 yıldır gerçekleştirilen festivale ilgi bir önceki yıla göre artarak sürdü. Londra polisinin verdiği bilgiye göre, iki günlük festivale 1 milyondan fazla insan katıldı. Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan insanların da katıldığı Notting Hill Karnavalı’nda herhangi bir olay çıkmaması için Londra Polisi, Notting Hill sokaklarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Karnavalın geçiş güzergahında yaya ve atlı polisler güvenliği sağlamaya çalışırlarken, helikopterler ve yüksek yerlere kurulan kameralar da dikkat çekti.

Karnavalın ikinci gününde, alkolün de etkisiyle taşkınlık yapan bir gence polisler anında müdahele etti.

Notting Hill sokaklarını geleneksel dansları, müzikleri ve giysileriyle süsleyen Afrikalı göçmenler, Londra’nın çok kültürlü yapısını yansıtıyorlar. Karnavalın, Londra ekonomisine 100 milyon sterlin civarında katkı sağladığı belirtiliyor.

Kenti yeşillendirme projesi yapıyorlar

DÜNYA’nın bir çok yerinde yeşil alanlar yok olurken İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Kingston ilçesinde şu sıralar yeşillendirme çalışmaları hız kazandı.

Kingston’daki okulların öğrencilerinin ev sahipliği yaptığı çalışma aynı zamanda öğrencilere yaz tatillerini değerlendirme fırsatı verdi. Kingstonfirst örgütü tarafından başlatılan çalışmaya ekoloji savaşçıları da destek verince Kingston’ın yeni çehresine kısa sürede kavuşacağı açıklandı.

Yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapan grup müze önlerinde, alışveriş merkezlerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili tanıtım çalışmaları da yürütüyor.

Okul kaydında sıkıntı çıktı

OKULLARIN açılmasına az bir süre kala sadece bizde değil Amerika’nın Texas eyaletinde de sıkıntılar baş gösterdi.

Çocuklarının istedikleri okullara kaydını yaptırmak isteyen veliler bir tarafta uğraş gösterirken, okullar fazla dolu olduğu için kayıt yapamayan idareciler velileri geri çevirmek zorunda kalıyorlar.

Kapasitesini yüzde 118 aşan Austin Lisesi’nde şu sıralar veliler ve idareciler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. 150 öğrenci velisi okulun kapısında beklemede ısrarcı olurken, okul yetkilileri velilere gereken açıklamanın yapıldığını ve kendilerini daha fazla zor durumda bıramamalarını istedikelerini söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları