'Not indirimi sürpriz değil'

Güncelleme Tarihi:

Not indirimi sürpriz değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 18:20

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’s’un (S&P) Euro Bölgesi’ndeki 9 ülkenin 'AAA' olan uzun vadeli kredi notunu birer puan düşürerek 'AA'ya çekmesini değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu gelişme sürpriz olmadı" dedi.

Antalya’daki programının ardından karayoluyla Ankara’ya dönen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar'da mola verdi. Burada 45 dakika dinlenen Bakan Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’s’un Euro Bölgesi’nde bulunan Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya, Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Slovakya ve Slovenya’nın uzun vadeli kredi notunu birer puan düşürmesiyle ilgili sorusuna Bakan Şimşek, bu gelişmenin sürpriz olmadığını söyledi.

AB’NİN BORÇ YÜKÜ FAZLA

Avrupa’da çok ciddi bir borç krizi olduğuna dikkati çeken Bakan Şimşek, "Bu kriz bankacılık sistemine de sirayet etmiş durumda. Dolayısıyla bu not düşüşü aslında çok gecikmiş bir karar. Onun için hiç sürpriz değil. Avrupalılar bundan sonra zemin kaybetmeye devam edecek diye düşünmek lazım. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler ise yükselen yıldız olmaya devam edecek" diye konuştu.

Bu gelişmelerin borsaya yansımasına ilişkin bir soruya ise Bakan Şimşek, "Biz bir ada değiliz tabii ki. Dünyada olup bitenler zaman zaman Türkiye’yi de etkileyebilir" dedi.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Bakan Şimşek esprili bir dille, "Hava soğuk, haydi ben gidiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" diyerek tesisten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!