Nostalji fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Nostalji fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aralık 1995'ten Aralık 1998'e... Tam üç yıldan bu yana gönül telimizi titreten nostaljik şarkılarıyla dinlediğimiz Muazzez Ersoy, eskinin eskimeyen şarkılarıyla yine huzurlarınızda... ‘‘Nostalji 1’’den ‘‘Nostalji 4-5-6’’ya... Dünün nostalji rüzgârı, şimdi fırtınaya döndü... Evet, 41 şarkıdan oluşan biri klasik, ikisi nostaljik olmak üzere tam 3 albümüyle müzik dünyasına yine bomba gibi düşen Muazzez Ersoy, şu anda piyasada olan magazinin tartışmasız tek lider gazetesi HAFTA SONU'na her şeyini anlattı. İşte Ersoy'un HAFTA SONU'ndan Yüksel ŞENGÜL'e yaptığı açıklamalardan bazı ilginç bölümler...

Kasımpaşa Şirket Sokak'ta babaannemin mülkü olan üç katlı bir ahşap evde doğdum ben. Babam Yaşar Bey, dolmuş şoförüydü. Annem Fatma Hanım ise Cibali Tekel Tütün Fabrikası'nda çalışırdı. Beni fabrikanın kreşine bırakırdı annem. O fabrikaların paydos düdükleri vardır ya, bana hep çocukluk yıllarımı, o günlerin kokusunu, hüzünlü lezzetini taşır. Annemle birlikte akşam alacasında acele ederek sofrayı hazırlayışımızı sonra geçip pencerede babamı bekleyişimizi hatırlarım’.

Nostalji 6'nın, yani klasikler albümünün B yüzündeki altıncı şarkı söz ve müziği merhum Zeki Müren'e ait olan ‘Bir Tatlı Tebessüm'dür. Zeki Bey'in bundan önce ‘Nostalji 2’’de ‘‘Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin’’ şarkısını okumuştum. ‘‘Nostalji 3’’te de onun bir eserini okumak isterdim ama özellikle yapmadım bunu. ‘Muazzez Zeki Müren'i kullanıyor' diyenler çıkabilirdi. Zeki Müren'i dikenli güle benzetirim ben. Onu çok dikkatli sevmek gerekir. Aksi halde, elinize batabilir. Açıkçası Zeki Bey'i fazla sevmek, çevrede kıskançlıklara neden olabilir...’

Kaliteli yapıtlar asla eskimez. İşte ‘Titanic'. Defalarca çekildi ama gene de son çekilen ‘Titanic' bütün Oscar'ları topladı. İşte benim şarkılarım, benim nostaljilerim de ‘Titanic' gibi. Hiç unutulmazlar, hep sevilirler, her zaman istenirler. Müzikteki tükenişin merhemi oldum. Beni eleştirenler son dönemde en çok sevilen şarkıları bir düşünsün o zaman. İbrahim Tatlıses'in ‘‘Fırat’’ı, Ayna Grubu'nun ‘‘Kiziroğlu Mustafa Bey’’i, Atilla Taş'ın ‘‘Ham Çökelek’’, ‘‘Zennube’’ ve ‘‘Azize’’si ve diğerleri. Eskinin eskimeyen şarkılarını unutmak mümkün değil. Onlar inanılmaz bir hazinedir’.

En büyük zevkim ve keyfim, halk pazarlarına gitmektir. O pazarların bambaşka bir havası vardır. Beni her zaman etkilemiştir. Orada alışveriş yapmak arada bir pazarlıklar etmek nasıl keyiflendirir beni, anlatamam. Tek sakıncası vardır beni fark eden pazarcıların ‘Haydeee, Muazzez Ersoy da buradan alıyor hanım' diye bağırmaya başlamasıdır. O zaman utanırım ve hemen kaçarım işte’.

Amcamın oğlu sünnet olmuştu ve Ankara'ya gittik ailece. Henüz 7 yaşımdaydım ve düğünde sahneye çıkıp ‘Kanaryam Güzel Kuşum' şarkısını söyledim. Bu arada ilk konserlerimi ise Kasımpaşa Şirket Sokak'ta verdim. Sokağı her iki yönden de kapatırlardı ve ben şarkı söylerdim’.

RTÜK konusuna gelince... Özgürlük tabii ki güzel. Ancak özgürlüğün keyfi yaşanırken başkalarının hakları da ihlal edilmemelidir. Tabii ki yasaklara karşıyız. Ancak demokrasi ve özgürlüğü yaşarken başkalarını da rahatsız etmemeliyiz. Burada önemli olan ölçüdür’.

Kadın bir güzellik timsalidir. Aynaya baktığında kendini güzel görmek ister. Dileyen dilediği gibi estetik yaptırabilir. Kaldı ki günümüzde erkekler bile estetik yaptırıyor. Şu an değil ama üç dört yıl sonra estetik yaptırabilirim’.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!