Norveç canisi Breivik genelkurmay başkanı olmak istiyormuş

Güncelleme Tarihi:

Norveç canisi Breivik genelkurmay başkanı olmak istiyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 10:09

Norveç’i kana bulayan saldırılarda 77 kişinin ölümüne neden olan Anders Behring Breivik, polis sorgusunda Kral Beşinci Harald’ın tahtını bırakmasını ve kendisinin de Norveç’in genelkurmay başkanı olmak istediğini söyledi. Bu açıklamalarına rağmen, adli tıp uzmanları Breivik’in akıl sağlığının bozuk olduğunu düşünmediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Norveç polisi, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ülke tarihinin en büyük katliamını gerçekleştiren Breivik’in Cuma günü ikinci kez sorgulandığını duyurdu. Breivik, ilk sorgusunda işlediği cinayetlerin amacının “Müslümanların dünyayı işgalini durdurmak” olduğunu söylemiş ve “saldırıların gerekli olduğunu” savunmuştu. Breivik’in avukatı, müvekkilinin bu ifadelerinin ardından onun “deli” olduğunu öne sürmüştü.

 

Onaylanmayan bilgilere göre, Breivik ifadesinde “saldırılar hakkında daha fazla bilgi verebilmesi için Başbakan Jens Stoltenberg’in istifa etmesi ve Kral Beşinci Harald’ın da tahtından çekilmesi gerektiğini” şart koştu. Breivik’in bir diğer şartı da mevcut genelkurmay başkanının hemen istifa etmesi ve yerine kendisinin getirilmesi oldu.

Haberin Devamı

 

Breivik’i inceleyen iki psikiyatr, Norveç canisi hakkındaki raporlarını 1 Kasım’da sunacak. Eğer akıl sağlığı yerinde kabul edilirse, Breivik 21 yıl hapis cezası alabilecek. Ancak insanlık suçu işlemekten de yargılanırsa Breivik’in toplam cezası 30 yılı bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!