‘Norm fazlası öğretmenimizi değerlendiririz’

Güncelleme Tarihi:

‘Norm fazlası öğretmenimizi değerlendiririz’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 21:13

Paralel Yapı soruşturması kapsamında ihraç edilen 20 binden fazla öğretmenin yerine alınacak öğretmenlerle ilgili Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini belirten MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, “Elimizde 40 binin üzerinde norm fazlası öğretmen var. Bu norm fazlası öğretmenimizi değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, NTV’ye darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan öğretmenler ve kapatılan okullarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ADRESLERİNE GÖRE NAKİL

Tekin, kapatılan okullardaki öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini belirterek şu bilgileri verdi: “İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz başvurdukları an adreslerine en uygun okullarımıza herhangi bir kontenjan kısıtlamasıyla mağdur edilmeksizin yerleştirilecek. Ortaöğretim çağındaki çocuklarsa biliyorsunuz; TEOG’la yerleşiyorlar. Asıl sıkıntılı konu bununla ilgili olabilir. Kapatılan okulun öğrencisi, o gün elektronik ortamdan başvurusunu yapar. İkincisi Anadolu, fen, sosyal bilimler liseleri var. Öğrencileri okul türüne göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştireceğiz. Üçüncü kıstasımız puan üstünlüğüne göre yerleştirme. Yani yerleştirmeye esas puanının o okula için yeterli olma şartını arıyoruz.”

Haberin Devamı

KONTENJANSIZ NAKİL

“Normal okullarda okuyan öğrenci velilerinin aklına şöyle bir soru takılabilir: ‘Bizim çocuklarımız o okullara nakil yapacaktı, siz kontenjanları kapatılan okullardan gelen çocuklarla dolduruyorsunuz.’ Bu eleştiriyi de gidermek için şöyle bir şey yaptık; bu kapatılan okullardaki çocuklar kontenjan dışı bir şekilde yerleştirilecek. Ayrıca özel okullar kayıt yapıyorlar. Bunda bakanlığımızca hiçbir sakınca yok.”

40 BİN ÖĞRETMEN YEDEKTE

Tekin öğretmen alımları ile ilgili de Bakanlar Kurulu’nun vereceği kararı beklediklerini söyledi: “İhraç edilenlerin yerine Bakanlar Kurulu kararı ile atama yapılabilecek. Sayın Bakanım ‘20 binin üzerinde’ dedi. Elimizde 40 binin üzerinde norm fazlası öğretmen var. Olağanüstü bir dönem yaşadığımıza göre bu norm fazlası öğretmenimizi değerlendireceğiz.”

‘Askeri liselerle ilgili alınmış bir karar yok’

YUSUF Tekin MEB’e bağlanması düşünülen askeri liselerle ilgili şunları söyledi: “Bu sadece kamuoyunda konuşulan bir konu. Ama böyle bir şey olacakmış gibi ilgili müdürlüğümüz çalışmalarını tamamladı. Böyle bir karar verilirse çok yerindedir. Ortaöğretim çağındaki çocukların bu türden disiplin altında yetişmelerini doğru bulmuyorum.” Soruşturmaların derinleşebileceğini söyleyen Tekin “Soruşturma süreci derinleştikçe bu konuda aldığımız tedbirlerle sayı daha da artabilir” dedi.

Haberin Devamı

Kapatılan okulları alabiliriz

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin kapatılan okullarla ilgili “Bunlar ülkemizin milli servetiyle kurulmuş okullar. Kararname ile okulların mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ve Hazine’ye devroldu. Maliye Bakanlığı ile okulların okulları bize tahsisini konuşacağız. Biz hepsini bize vereceklermiş gibi çalışmalarımızı bitirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!