Noktayı koydu!

Güncelleme Tarihi:

Noktayı koydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

‘‘İnanan kişilerle ikinci yarıya başlamak istiyorum. İnanmayan idmana çıkmasın.’’Toshack, gayet açık ve net konuşmuş. Galli hoca, ‘‘Patron benim. Yönetimden tam destek aldım. İki yıl daha başınızdayım. Performansınıza göre sezon sonunda kiminle yola devam edeceğime karar vereceğim’’ diyor.

Bu ne demek? Ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksiniz. Burası babanızın çiftliği değil. Hiç kimse istediği gibi at koşturamaz. Evet, Toshack'ın sözlerinin anlamı bu... İşin doğrusu da bu. Dünyanın her tarafında bu iş böyle. Yarım profesyonellik yok. Temmuz ayında tam profesyonel olacak, daha sonra profesyonelliğin gereklerini unutacaksın. Yok arkadaş, olmaz öyle şey. Dünyanın hiçbir tarafında olmaz.

Temmuz'da herkes hakkını sonuna dek savunsun. Çirkinleşmeden pazarlığını yapsın. Ama sonra da gerçekleri unutmasın. Futbolcu olarak imzayı atarken şu sözü veriyorsun: ‘‘Sözleşmem süresince tam bir profesyonel gibi yaşayacak ve davranacağım.’’ Bu sözü verip, sonra da sözüne ihanet edersen herkes karşına dikilir. Özel yaşantına dikkat etmeyecek, davranışlarınla disiplini bozacak ve sonra profesyonellikten dem vuracaksın. Nerede böyle bolluk, var mı böyle tek taraflı profesyonellik? Toshack, dobra dobra konuşuyor, kartlarını açık oynuyor. ‘‘İşte prensiplerim, işinize geliyorsa buyrun, gelmiyorsa güle güle...’’ diyor.

Amokachi ilk idmanda yok. Beyefendi izinini uzatmış. Ohh, gel keyfim gel... Bazı oyuncular hemen hemen her maçta kart görmek için çırpınıyor. Sokak kabadayısı, mafya babası gibi sağa sola poz atıyor ve saldırıyor. Bir gün biri, bir başka gün diğeri çıkıp konuşuyor. Ne konuşması, ağzına geleni söylüyor. Kulüp birbirine giriyor. Bu berbat gidişe birinin ‘‘dur’’ demesi gerekiyordu. Toshack, son noktayı koydu.

Hiçbir futbolcu, ‘‘Adam sen de, olmazsa çeker giderim’’ gafletine sakın düşmesin. Büyük takımdan giden, zor ayakta kalır. Bunun örnekleri pek çok. Ayrıca, bonservis bedelleri ateş pahası. Bu paraları verecek kulüp, öyle pek yok. Herkes aklını başına toplasın. Sizden istenilen, işinizin gereklerinin yerine getirilmesi. İçinizde ‘‘Ben bildiğimi okurum’’ diyen varsa, o zaman ben de aynen Toshack gibi ‘‘Yolunuz açık olsun’’ diyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!