Nokta Dergisi'nin yeni sayısı toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

Nokta Dergisinin yeni sayısı toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 10:31

Son sayısını yayına vermeye hazırlanan Nokta Dergisi’ne gece yarısı polisler baskın yaptı. Derginin piyasaya çıkamayan kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkada şehit cenazesi geçerken selfie yaptığı bir görüntünün yer aldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Nokta Dergisi'nin 18. sayısı toplatıldı, Twitter hesabının erişiminin engellenmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Gece yarısı düzenlenen baskında derginin merkezinde kimseyi bulamayan polisler, sabah erken saatlerde yeniden binaya geldi. Okmeydanı'ndaki Nokta Dergisi’ne sabah saatlerinde yeniden gelen polislerin incelemesinin devam ettiği bildirildi.



Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, polis baskınını Twitter’dan "Polis an itibariyle ofisimize intikal etti. Saat 01.30... Nokta toplatılacak sanırım. Asker 2007'de baskına sabah gelmişti. Sivil! baskın gece 1.30'da" sözleriyle duyurdu.

Haberin Devamı


SAVCILIK ONAYIYLA NOKTA TOPLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda "Nokta Dergisi'nin 18. sayılı nüshasında söz konusu derginin Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren içerikte olduğu değerlendirildiğinden söz konusu dergini toplatılması amacıyla derginin adresinde arama yapılması, derginin nüshasının toplatılması, Twitter hesabının erişime engellemesi" talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz, emniyetin talebine olumlu cevap vererek kararı onayladı. Kararın ardından polis ekipleri "Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla derginin 18. sayısını topladı.

Nokta Dergisinin yeni sayısı toplatıldı


DERGİ BAYİLERE ULAŞMADI

Haberin Devamı

Avukat Kadir Kökten "Derginin dağıtılmasının ardından savcılık derginin toplatılması kararı veriyor. Kanun gereği 24 saat içinde savcının Sulh Ceza Hakimliği'nden karar çıkarması gerekiyor. Şuana kadar karar çıkmadı" dedi.

Nokta Dergisi Yayın Koordinatörü Ertuğrul Erbaş "Dergi basıldı ve dağıtım ofislerine gönderildi. Dergiler bu ofislerde toplatıldı. Bayilere ulaşmadı" dedi.


NOKTA DERGİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili olarak Nokta Dergisi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Polis baskına neden olan sayımızın kapağı; sert, rahatsız edici hatta acımasız bulunabilir. Bunlar bir medya kuruluşu için suç değildir, bu bizim konuşma biçimimizdir. Toplatmaya gerekçe gösterilen mizanseni daha önce The Guardian Gazetesi, dönemin Başbakanı Tony Blair için kullanmıştı. Tahmin edeceğiniz üzere hiç bir kovuşturmaya gerekçe edilmemişti" ifadelerine yer verildi.

'İKİNCİ GEREKÇE EL YAZISI İLE EKLENMİŞ'

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven de basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güven, "Dergiye yönelik toplatma kararıyla ilgili gerekçe Cumhurbaşkanına hakaret olarak belirlenmiş. Fakat Cumhurbaşkanına hakaret tek başına bir derginin toplatılmasına yeterli olmadığı için savcılık tarafından terör örgütü propagandası ifadesi de el yazısı ile karara eklenmiş" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!