Nokia 8 ne zaman satışa çıkıyor?

Güncelleme Tarihi:

Nokia 8 ne zaman satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 09:12

Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6'yı piyasaya süren HMD Global yeni amiral gemisini tanıtmaya hazırlanıyor. Nokia 8 ismiyle anılan telefon 31 temmuz'da tanıtılacak. Fiyatı ise beklenenden daha uygun olacak.

Haberin Devamı

Alman teknoloji sitesi WinFuture yeni çıkacak olan telefonun isminin Nokia 8 olacağını söyledi. Çift kamera özelliğinin bulunmasının yanı sıra bir çok üst düzey özelliği de bünyesinde barındıracak olan telefon, 31 temmuzda tanıtılacak. İddialara göre yeni cihaz 600 dolardan daha düşük bir fiyatta pazardaki yerini alacak. 

Android tabanlı telefonlar üreterek teknoloji pazarına yeniden giriş yapan Nokia'nın yeni amiral gemisinde birçok özelliğin olacak. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, çift SIM desteği ve 64 GB dahili hafızası ile raflardaki yerini alması beklenen Nokia 8'in Quad HD (1440 x 2560 piksel) 5.3 inç ekrana ve Zeiss etiketli bir çift kameraya sahip olacağı düşünülüyor. 

Mavi, çelik, altın mavi ve altın bakır olmak üzere dört renk seçeneği ile piyasaya sürülecek olan Nokia 8, Avrupa'da 589 eurodan satışa sunulacak. Bu da cihazın ABD fiyatının 600 dolardan daha düşük olacağı anlamına geliyor. Nokia, üst segment akıllı telefonlar ile rekabet edebilmek için Galaxy Note 8 ve iPhone 8 piyasaya çıkmadan Nokia 8’i satışa sunarak telefon pazarında önemli bir avantaj yakalayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!