Noel pazarı canisinin arkadaşlarına baskın

Güncelleme Tarihi:

Noel pazarı canisinin arkadaşlarına baskın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:13

Berlin polisi, geçen yıl noel pazarına saldırarak 12 kişiyi katleden Anis Amri’nin Berlin’deki arkadaşlarının evlerine baskın düzenledi.

Haberin Devamı

FEDERAL savcılığın talebi doğrultusunda Berlin polisi bu sabah aralarında konutların da bulunduğu bir çok adrese baskın düzenledi. Baskınların hedefinde, geçen yıl noel pazarına TIR ile saldırarak 12 kişiyi katleden Anis Amri’nin arkadaşları vardı. Neukölln ve Charlotenburg semtlerindeki baskınlarda bazı kişiler gözaltına alındı.

Baskın yapılan yerlerden biri de Amri'nin TIR'la saldırdığı Breitscheidplatz’daki tarihi noel pazarına 100 metre mesafedeki bir evdi. Polis Amri’nin yakın arkadaşı olan ve aranan bir şüpheliyi gözaltına aldı. Bu kişinin Amri ile aynı camiye gittiği bildirildi.

POLİS AYRINTI VERMEDİ
Neukölln semtinde de polis bir çok adrese baskın yaptı. Baskın yapılan evlerde Anis Amri’nin çevresinde bulunan şüphelilerin yaşadığı öğrenildi. Berlin polisi, aramalar hala devam ettiği için baskınlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak baskınların federal savcılığın sürdürdüğü bir soruşturma çerçevesinde yapıldığının bilgisini paylaştı.
Berlin’de geçen ekim ayında da polis İslami örgütlerle bağlantısı bulunan şüphelilerin evlerine baskın düzenlemiş, yapılan operasyonda silah ve cephanelik ele geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!