Noel hediyesi

BEŞİKTAŞ’a sahasında 3 puan vererek hayata döndüren Trabzonspor, dün gece de Avni Aker’de, haftalardır tel tel dökülen Fenerbahçe’yi ligin ikinci yarısına mutlu gönderen takım oldu.

Fenerbahçe’deki Katolik oyuncuların çokluğundan olacak ki, Cale ile Egemen ortaklaşa Güiza’ya sundukları golle, onlara güzel bir Noel hediyesi verdiler.
Aslında iki haftadır üst üste umut veren futbol oynayan kadro sahadaydı. Ancak, Colman’ın istikrarlı bir şekilde düşen formu bu maçta zirve yapınca, aynı zamanda Alanzinho’nun sorumsuz futbolu ve Umut’un artık alıştığımız gol kaçırmaları da devam edince, Trabzonspor’un kaderi belli oldu.
Acı görüntü
İlk 11’inde iki Trabzonlu olan Fener’in karşısında, kadrosunda tek bir Trabzonlu futbolcu olmayan Trabzonspor’un mücadelesiydi dün geceki maç. Yıllardır anlatmak isteyip bir türlü anlatamadığımız, kendi dinamiklerine sırtını dönen takımın acı görüntüsüydü aslında bu.
Bu arada hakem Bülent Yıldırım, yardımcılarını da yanına alarak bu maçı bir kez de televizyondan izlesin. Yardımcılar, vermiş oldukları kararlarla maçın faturasını neredeyse Bülent Yıldırım’ın üzerine yıkıyorlardı. Maçın 8. dakikasında, 2 metre geriden fırlayan Trabzonsporlu futbolcuya ofsayt bayrağı kaldıran yardımcı Hüseyin Fidan, maçın sonlarına doğru Semih’in topa elle müdahalesini nasıl kaçırdı, anlamak mümkün değil. Kıdemli yardımcı Cem Satman da ilk yarıda Fenerbahçe’nin bir ofsayt golüne imza atacaktı ki, onu bütün bu hafta tartışılmaktan Trabzonspor kalecisi Onur kurtardı.
Trabzonspor ligin ikinci yarısında “yarışta ben de varım” demek istiyorsa, yapacağı çok iş var. Buradan isimlerini zikretmek istemiyorum ama transfere ihtiyaç duyulan mevkiler var. Artık bu tamamen yönetimin tercihi. Ya bu vaziyette ligin sonunu getirecekler ya da ciddi transferler ve değişikliklerle hala kaybolmamış olan ilk 4 şansını kovalamaya devam edecekler.
Yazarın Tüm Yazıları