Noel Baba Meydanı'nda THM konseri

Güncelleme Tarihi:

Noel Baba Meydanında THM konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 11:21

Noel Baba Meydanı'nda THM konseri

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Noel Baba Meydanı'nda 'Türkülerle Gezelim' adlı bir Ramazan konseri verdi.

Demre THM Korosu'nun Noel Baba Meydanı'nda verdiği 'Türkülerle Gezelim' Ramazan konserini CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, CHP Antalya Milletvekili Adayı Nusret Bayar, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner ve daire amirlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.

25 kişilik Demre Türk Halk Müziği Korosu'nu şef Fatih Evsen yönetti. Koro konserine 'Urfa Divan Ayağı' ile başladı, 'Bir Çift Turna Gördüm' ve 'Ayyaş Yolları' ile devam etti. Konser devam ederken konser alanına gelen Demreli THM sanatçısı Tuğba Karakuş sahneye davet edildi. Tuğba Karakuş sahneye gelerek 'Ah Yalan Dünya', 'Gel Yanıma Gel', 'Denizin Dibinde Hatçem' ve 'Ben Bu Yıl Yarimden Ayrı Düşersem' türkülerini okudu. Koronun çaldığı Kerimoğlu ve Çökertme zeybeklerinde koro üyesi Harun Karakuş sahnede oynayarak eşlik etti.

Demre THM Korosu konserin sonunda Teke yöresi türküleri 'Dımıdan', 'Şu Dirmilin Çalgısı' ve 'Karinom' türkülerini okudu. İzleyicilerin coşkulu alkışları sonrası yeniden sahneye gelen koro, son olarak 'Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem' ve 'Kesik Çayır' türkülerini okudu. Koro yaklaşık 2 saat süren konserde 4'ü solo, 4'ü Tuğba Karakuş'un solo türküleri olmak üzere toplam 20 türkü okudu.

Koro şefi Fatih Evsen'e bir demet çiçek vererek kutlayan CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara, "Demre THM Korosu'nun öğretmen, avukat, mühendis, ev hanımı, çiftçi ve birçok meslekten oluştuğunu öğrendim. Kısacası Demre THM Korosu sizlerden oluşmuş. Bu koro sizsiniz. Bu güzel ilçede bu güzel koruyu kurup, yöneten koro şefi Fatih Evsen'i ve koro üyelerini kutluyorum. Atatürk'ün dediği gibi 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Bu gece koromuz bize yaşam verdi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!