Noel Baba bu gece bize de uğrar

Güncelleme Tarihi:

Noel Baba bu gece bize de uğrar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2004 00:21

Bir yılı daha geride bırakırken çoluk çocuk yeni umutların peşindeyiz. Dileklerimizin yeni yılda gerçekleşmesi için keyifli bir başlangıç yapmanın tam zamanı. Bu geceyi çocuklarınızla sarmaş dolaş Noel Baba’yı bekleyerek geçirmeye ne dersiniz?

Altı koca yılı geride bırakmışız. Nehir gibi bir şeytanla tam tamına altı koca yılbaşı geçirmişim. Geçenlerde fotoğraf albümüne bakarken birlikte geçirdiğimiz ilk yeni yıl kutlamasını hatırladım.

Ellerimizde maytap, kafalarımızda püsküllü şapkalarla hepimiz mutlulukla poz vermişiz. Nehir ise mama sandalyesinde, yüzünde maskesiyle bize şaşkın şaşkın bakıyor.

Dileklerimizin gerçekleşmesi için hepimiz ayrı ayrı kızımı öpüyoruz. Nehir’in masumiyetini, enerjisini, umutlarını, çocuksuluğunu içimize çekiyoruz. Anlayacağınız hepimiz Nehir’den medet umuyoruz.

Kötü de yapmıyoruz. Zaten varlığıyla yaşamımıza enerji, umut, mutluluk katıyor. İyi, kötü, sağlıklı, bol hastalıklı, mutlu, huzursuz, paralı, parasız, duvara toslamış pozisyonunda geçen yıllar içinde kızımla birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Her gün birbirimizi yemeden birlikte nasıl yaşayacağımızı öğrendik. Geriye dönüp geçen yılların muhasebesini yaptığımda bir sürü sorunun yanıt beklediğini fark ettim;

Nasıl bir yıl geçirdik? Gelecek bize umut vaat ediyor mu? Gerçekleştirmek istediğimiz ortak planlarımız var mı? Kızım, bir anne olarak benden memnun mu?

Bütün bu soruların yanıtlarını bu yıl bitmeden versem iyi olur. Yeni yıla yanıtını bulamadığım sorularla girersem, kendimi ödevini yapmamış öğrenci gibi kötü hissederim.

Noel Baba’ya inanıyor mu?

Bugün istediğiniz kadar çocukların hayal dünyasını dürtükleyebilirsiniz. Hediye siparişleri alın, Noel Baba’nın bacadan inişini, geyiklerini anlatın. Eğer Noel Baba hakkında şüpheleri varsa, Noel Baba’ya inanmıyorsa, hayal kırıklığına uğramayın, hatta gurur duyabilirsiniz. Çünkü çocuğunuz büyüyor, yetişkinlerin dünyasına girmeye hazırlanıyor. Sonuçta Noel Baba olsa da, olmasa da bu geceyi herkes farklı kutlayacak.

Yeni yılı dışarıda kutlamayı düşünüyorsanız, bunu çocuğunuza söylemeye çekinmeyin. Çünkü sosyal bir hayatınızın olması, dışarıda eğlenmeniz, televizyon karşısında çakılıp kalmamanız çocuklar için çok önemlidir. Sonuçta çocuk evdeki tek eğlence kaynağının kendisi olmadığını anlayarak, büyük bir yükten kurtulmuş olur.

Beş yıldızlı bir otelde plan yaptıysanız, çocukları dert etmeyin. Çünkü oteller, düzenledikleri özel partilerle yeni yıla çocukların eğlenerek girmesini sağlıyorlar. Çocukları yanınızda götürmeyi düşünmüyorsanız, güveneceğiniz birine bırakın. Aklınız evde kalmasın.

Yeni başlangıç

Nefeslerimizi tutup Nesrin Topkapı’nın zillerini çalarak ekrana çıkması beklediğimiz yılları çok gerilerde bıraktık. PTT (Pijama-terlik-televizyon) kutlaması ise hala çoğu evde hükmünü sürdürüyor.

Bu yıl çoğunluğa uyup biz de PTT’cilerden olacağız. Aslında hala yılbaşı havasına girmiş değiliz. Kar yağmadığından mıdır nedir, yeni yıl sanki tarih değişliğiyle kutlanıyor gibi. Şu hediye alış verişleri, milli piyango bileti satışları, kestaneli hindi dolma tarifleri olmasa yeni yılın geldiğini anlamayacağız.

Bana göre yeni bir yılın en iyi taraflarından biri de astrolojik yorumlar. Tükettiğimiz bir yıldan alacağımız kalmadığından, yeni yılda alacaklarımızı öğrenmek pek hoşumuza gidiyor.

Nehir , yeni yılda, aile, aşk, iş ve kariyerinde olacak değişiklikleri merak ediyor. Kızım, bir Balık ama yükseleni Aslan olunca işler karışıyor. Zaten kızım 24 saatin yalnızca bir iki saatinde Balık gibi davranıyor, geri kalan zamanında kükremiş aslan gibi ortalıkta dolanıyor.

Gezegenler sert açılarını yeniden gözden geçirseler, yeni yılda kızımın kükremiş halini biraz yumuşatsalar keşke. Annesiyle daha az didişen bir çocuk hiç fena olmaz.

Nehir’e ‘Noel Baba’dan yeni yılda ne istiyorsun?’ diye sordum ama sorduğuma soracağıma bin pişman oldum. Bana öyle uzun bir liste yaptı ki, dünyanın dört bir köşesinde çocukları sevindiren Noel Babalar bir araya gelseler benim kızımın isteklerini ancak yerine getirebilirler. Külkedisi şatosu, Rocker Barbie, Sinderalla arabası, pullu yeni bir jean etek, Pamuk Prenses kostümü, saçlarının daha hızlı uzamasını istiyor. Ne diyelim; Yeni yıl, yeni yıl, dileklerimiz gerçek olsun, gönlümüz neşeyle dolsun.

Yeni yılı sorunsuz geçirmenin yolları

Çocuğunuz ilkokula başlamamışsa, Noel Baba’nın varlığına inanmasında bir sakınca yok. En azından yılda bir gün aklından geçenleri ifade etme hakkı bulmuş olur.

Çocuğunuz küçükse ve hediye istemiyorsa dikkat edin. Uzmanlara göre yeni yıl hediyesi istemeyen bir çocuk ya kendi içinde acı çekiyor ya da kendini cezalandırıyor olabilir.

6 yaşından küçükse akşamı nasıl geçireceğini ona anlatın.

Kimseye almadıysanız bile çocuğunuza yeni yıl hediyesi verin.

Yeni yılın bir başlangıç yapmak için fırsat olduğunu unutmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!