Noel Baba Benjamin Toshack'tan yeni inciler:

Güncelleme Tarihi:

Noel Baba Benjamin Toshacktan yeni inciler:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Para şeytandır

Türkiye'de teknik adamların ve futbolcuların iyi para kazandığını, bu nedenle Avrupa'ya gitmediğini belirten Beşiktaş'ın Galli hocası, ‘‘Türkiye'ye bir yıl için gelmiştim ama Türk insanının sıcaklığını görünce 2000 yılına kadar kaldım’’ dedi

Torbadan üç hediye

Beşiktaş'ın renkli kişiliği, Teknik Direktör Toshack, yeni yıl için Noel Baba kılığına girdi. Beşiktaş Kulübü'nün çıkardığı Beşiktaş Dergisi'ne poz veren Noel Baba Toshack, torbasından Beşiktaş için üç şey çıkardı: 1. Lig şampiyonluğu, 2. Türkiye Kupası, 3. Şampiyonlar Ligi'nde final.

Zora gelemiyorlar

John Toshack, yeni yıl sohbetinde şunları söyledi: ‘Yaşadığım ülkede bir söz vardır: ‘Para şeytandır.’ Türk futbolcusu Avrupa'da kesinlikle futbol oynamaz. Niye oynasın ki? Burada aldıkları paralar mükemmel. Ayrıca paranın büyük bir bölümünü peşin alıyorlar. Aileleri, eşleri, sevdikleri yanlarında. Kısacası, zora gelemiyorlar.

Denizi aşamıyorlar

Parasını alan bir futbolcunun verimi düşer. ‘‘Nasıl olsa paramı peşin aldım’’ düşüncesiyle birkaç maç sonra çalışmamaya başlar. Türk hocalar Karadeniz ile Marmara arasında sıkışmış.. Hele bir Avrupa'ya çıksınlar bakalım. O zaman onlarla bizi değerlendirebilirsiniz.

Yanlış düşünce

Türk futbolcusu Avrupa'da maç yaptığında korkuyor. Rakipten çekiniyor ve sanki peşinen başarısızlığı kabulleniyor. Alınan beraberlikler hatta az farkı yenilgiler büyük övgü görüyor. Böyle şey olmaz. Örneğin 2-0'lık Bayern Münih yenilgisi sonrası, ‘‘Oooh, iyi sonuç, iyi futbol’’ yorumları yapılıyorsa Türk futbolu Avrupa'da başarılı değildir.

Fikrim değişti

Türkiye'ye temkinli geldim. Niyetim bir sezon kalıp, ayrılmaktı. Ancak Türkiye'ye ayak bastığım andan itibaren fikrim değişmeye başladı. Çünkü Türk insanının büyük ilgisi ve sevgisi beni burada kalmaya zorladı. Bu nedenle 2000 yılına kadar sözleşme imzaladım.

Türkler'e hayranım

Türk insanını ilk görüşte tamamen değişik düşünceler içinde olabilirsiniz ancak içine girdiğinizde ne kadar sıcakkanlı, ne kadar duygusal olduğunu görür, hiçbir yerde bulamayacağınız sıcaklığı ve yakınlığı onlarda bulursunuz. Benim belleğimde Türk insanının izleri böyle.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!