Noel baba asayişte

Güncelleme Tarihi:

Noel baba asayişte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2018 14:29

Yılbaşı kutlamaları nedeniyle Ankara’da 7 bin 340 polis sabaha kadar nöbetteydi. Eğlencenin adresi Güvenpark ve Kızılay Meydanı’nda ‘Noel Baba’ kıyafetli onlarca polis görev yaptı. Vatandaşlar, 2017’yi eğlenerek geride bıraktı.

Haberin Devamı

Ankaralıların yeni yılı huzur ve güven ortamında karşılamalarını sağlamak amacıyla geniş güvenlik önlemleri alındı.
Yeni yıl kutlamalarının en hareketli durağı olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na çıkan yollar ile Tunalı Hilmi ve Bahçelievler Aşkaabat caddelerinin de arasında bulunduğu 39 nokta, araç trafiğine kapatıldı. Alışveriş merkezleri saat 20.00’de kapatılırken, umuma açık eğlence mekânları, metro istasyonları, tren garı ve AŞTİ’de özel güvenlik görevlilerine ilave olarak polisiye tedbirler alındı. Kutlama alanları ile eğlence mekânlarının bulunduğu belirli noktalarda, güvenlik kontrol noktaları oluşturuldu ve buralarda vatandaşlara üst araması yapıldı. Ankara Valiliği’nce Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Merkezi’nde, kent bin 982 kamerayla izlendi, alınan görüntüler doğrultusunda güvenlik birimleri bilgilendirildi.

Haberin Devamı

BALONCU POLİS DE İŞ BAŞINDA

Yeni yıl gecesi kent genelinde 7 bin 340 polis ile 2 bin 450 jandarma personeli görev yaptı. Kalabalık arasındaki onlarca polis, ‘Noel Baba’ kılığında ve baloncu görünümündeydi. Atlı ve köpekli polis ekipleri de gece boyunca çalışma yaptı.

Noel baba asayişte

HAVAİ FİŞEKLERLE ‘HOŞ GELDİN YENİ YIL’

Kızılay’da akşam saatlerinde toplanmaya başlayan Başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde kalabalıklar oluşturdu. 2018’e “Hoş geldin yeni yıl” diyerek giren vatandaşlar, müzik eşliğinde eğlendi ve yeni yılı kutladı. Ankaralılar, yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte meşaleler yaktı ve gökyüzüne havai fişekler ile maytaplar attı.

Yeni yıla Kızılay’da girmek isteyen Ankaralılar, meydanı doldurdu. Ankara polisi, trafiğe kapalı meydana girmek isteyenleri oluşturulan arama noktalarından aldı.

TELSİZ MESAJIYLA KUTLADI

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, telsiz mesajıyla emniyet mensupları ve ailelerinin yeni yılını kutladı. Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
“Başkentimizde huzur ve güveni, kanun hakimiyetini ve devletimizin otoritesini sağlamak için gecesini gündüzüne katarak görevini üstün bir gayret ve fedakarlıkla yerine getiren değerli meslektaşlarım; mesai mefhumu gözetmeksizin azim ve kararlılıkla yürüttüğümüz çalışmalarımızda, daha da başarılı olacağımıza duyduğum sonsuz inançla, devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, her zaman onur duyduğumuz kahraman gazilerimiz ile halen görevi başında olan siz değerli meslektaşlarımın ve ailelerinizin yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!